Zweepslag opgeslopen? Kijk wat je moet doen op hierhebikpijn.nl
Als je geregeld sport en als je spieren tijdens het sporten dus ook vaak onder druk komen te staan, dan loop je relatief veel risico op blessures. De ironie bestaat erin dat je juist sportief bent en je spieren sterk en soepel houdt en toch meer kans hebt op blessures. Iemand die de hele dag op de bank zit heeft zwakkere spieren en toch, door zijn inactiviteit, relatief minder kans op blessures. Wat je wel ziet is dat een inactief persoon een stuk kwetsbaarder is. Er is daardoor minder nodig om zo iemand een blessure te geven. Zou een inactief iemand opeens gaan sporten, dan zou het minste of geringste al leiden tot klachten. Maar omdat zo iemand vaak niet opeens gaat sporten, is het risico onder zulke ledige omstandigheden laag. Een sporter daarentegen zoekt vaak dagelijks de grenzen op en dus is een blessure als zweepslag zo gemaakt. Het is niet een heel ernstige aandoening, maar het is wel belangrijk dat je de juiste stappen volgt om er weer vanaf te komen. Hoewel deze blessure niet direct heel ernstig is, kan het wel ernstig worden als je niet de juiste stappen naar herstel onderneemt. Het is in ieder geval handig om te kijken of je echt zweepslag hebt. Via de site van hierhebikpijn.nl kun je meer lezen over de symptomen van de blessure. Tevens lees je via de site meer over de ontstaanswijze van zweepslag en het soort pijn dat je voelt op het moment dat deze blessure begint. Als je je hierin herkent, dan kun je er vanuit gaan dat je zweepslag hebt. Om meer zekerheid te verkrijgen kun je ook een vragenlijst doorlopen. Ook deze vind je op de site van hierhebikpijn.nl. Je kunt op deze site dus een vragenlijst invullen en op basis van je antwoorden kan er gekeken worden hoe groot de kans is dat je zweepslag hebt. Na het invullen van de vragenlijst krijg je een resultatenoverzicht te zien met de percentages behorende bij de kans op verschillende aandoeningen. Als zweepslag bovenaan staat, dan kun je vaak met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid concluderen dat je inderdaad zweepslag hebt. Daarna is het zaak dat je contact opneemt met een fysiotherapeut. Via de site van hierhebikpijn.nl kun je meer te weten komen fysiotherapie praktijken bij jou in de buurt. Vervolgens kun je een afspraak maken. Je kunt dan nog eens definitief verifiëren of je inderdaad zweepslag hebt opgelopen. Vervolgens kun je samen met de fysiotherapeut aan de slag om de blessure te verhelpen.
Hoe kom ik van zweepslag af?
Als je meer wilt weten over deze blessure en als je ook alvast wilt weten wat je wel en wat je juist niet moet doen als je deze blessure hebt opgelopen, dan kun je ook terecht op de site. Je kunt niet altijd per direct bij een fysio terecht. Het is dan ook handig als je zelf al weet hoe je het herstel kunt bevorderen. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk dat je de kuit niet belast. Rust houden is dan ook van groot belang.
hierhebikpijn.nl is er voor al je fysio gerelateerde klachten
Als je een fysieke klacht hebt waar je wellicht ook een fysio voor nodig hebt, dan kun je terecht op hierhebikpijn.nl. Je kunt voor klachten aan verschillende lichaamsdelen terecht op de site. Denk aan klachten als:
- knieklachten
- Rug klachten
- Tennisarm