Chemische ankers

Met chemische ankers zorg je voor bevestiging die stevig blijft zitten. Chemische ankers zijn geschikt voor in muren die niet zo goed bestand zijn tegen het inboren van schroeven en pluggen, bijvoorbeeld oudere bakstenen muren. De naam geeft al aan dat er sprake is van een chemisch aspect. Er wordt met bepaalde stoffen gewerkt in een chemisch anker om te zorgen voor de verankering. Dat is dus een andere manier van bevestigen dan een gat boren, een plug plaatsen en een schroef indraaien. Je vindt in deze webshop een aanbod aan chemische ankers.

Hoe werkt een chemisch anker?

Chemische ankers werken als volgt. Er wordt allereerst een gat geboord, net zoals je dat bij andere bevestiging zou doen. Dit gat is niet voor het formaat van de schroef of plug, maar voor die van de chemische capsule. Het gaat dan uiteraard om de diameter. Nadat het gat geboord is, plaats je de chemische capsule. Het tapeind wordt daarna met een boorhamer de capsule in gedraaid. Dit zorgt ervoor dat het mortelpatroon kapotgaat, waardoor de chemische reactie kan ontstaan. Die chemische reactie mengt de stoffen in de capsule en zorgt zo voor de bevestiging.

Chemische ankers bestellen

Je kunt bij Bevestigingsexpert chemische ankers bestellen. Er zijn verschillende lengtes in de webshop te vinden. Meestal geldt dat bestellingen die geplaatst worden voor 3 uur in de middag, de volgende dag nog geleverd worden. Dit is echter niet altijd mogelijk vanwege de voorraad. Check die dus op de webshop om teleurstelling te voorkomen.