Wat zijn de voordelen van een smartboard touchscreen?

zakelijke lening rente

In klaslokalen van nu is alleen een krijtbord niet meer voldoende. De leerlingen zijn in het digitale tijdperk opgegroeid, hun onderwijs moet dan natuurlijk ook mee gaan. Daarnaast heeft een groot deel van de leerlingen ook al een touchscreen in hun broekzak zitten. Nu mogen die telefoons doorgaans niet onder schooltijd gebruikt worden. Maar wat je dan wel kunt doen in de les, is een smartboard gebruiken! Voor het onderwijs is dit tegenwoordig ook hartstikke stimulerend. Er is zoveel meer mogelijk op een digibord dan op een whiteboard.

Interesse vasthouden

Veel kinderen hebben last van concentratieproblemen. Dit komt vaak ook voort uit een gebrek aan interesse. Het is dan ook geen verrassing dat een standaard krijtbord of whiteboard de interesse niet kan vasthouden. Met een smartboard kan je heel makkelijk een prachtige presentatie laten zien van hoge kwaliteit. Door de stof aantrekkelijker te maken, is de kans op slagen ook hoger. Daarnaast kun je op het internet heel snel filmpjes of ander materiaal opzoeken die de stof nog meer kunnen verduidelijken. Zo hoeft niemand de les te verlaten zonder het materiaal begrepen te hebben.

Bij onderwerpen waar leerlingen zelf moeten oefenen, kan je ook op een leuke manier oefeningen op het bord laten zien. Omdat een smartboard met pennen en vingers bediend kan worden, kan elk kind zo naar het bord lopen en aan de slag gaan. Dit zal ook zeker een stuk interessanter zijn dan op een krijtbord schrijven! De leerlingen zijn ook al hartstikke gewend om touchscreen te bedienen, dus dit zal zeker niet moeilijk zijn.

De oude garde kan er ook mee overweg

Het idee dat ouderen helemaal niet om kunnen gaan met touchscreen is natuurlijk verre van waar. Wie het onder de knie wilt hebben, kan het natuurlijk zeker! De oudere leraren zullen dus ook prima overweg kunnen met de digiborden. Zelfs als ze geen smartphone hebben, is het gebruik van de speciale pennen net zoals het schrijven op een whiteboard met stiften!