Zorgplicht banken

zorgplicht banken

De zorgplicht banken, wil niet meer zeggen dan dat zij klanten goed moeten informeren over bepaalde financiële zaken. Zo zijn zij verplicht om klanten erop te wijzen dat bepaalde zaken risico’s met zich mee kunnen brengen. Doen de banken hier niet op wijzen, dan loopt een klant de kans om hierdoor in de financiële problemen te komen. De bank heeft in dit geval gefaald en kan hierdoor flink in de problemen komen.

Verplichte melding

zorgplicht banken

Een bank kan natuurlijk niet zomaar een lening verschaffen aan iedereen. Hiervoor dien je als eerste getoetst te worden. Is dit akkoord? Dan heeft de bank zijn plicht om duidelijk te vermelden met hetgeen wat voor een financiele risico het met zich mee kan brengen. Zelf zal je vast en zeker wel bewust zijn van deze risico’s, echter is de bank dit verplicht om het te vermelden.

Gebeurt dit niet, dan kan je een advocaat inschakelen hiervoor. Bij Financieelrechtadvocaten.com ben je aan het juiste adres. Dit bedrijf weet als geen ander dat de plicht uitgevoerd dient te worden door de banken. Met name wanneer er een specifieke risico verbonden is kunnen zij jou goed helpen. De advocaten van dit bedrijf zijn goed opgeleid en denken graag met je mee. Hierdoor wordt jij perfect geholpen en kunnen al jouw vragen snel worden beantwoord.

zorgplicht banken

Restschuld op een hypotheek

Wanneer jij te maken hebt met een schuld op jouw hypotheek. Dan bestaat de kans groot dat je wordt opgenomen in het BKR register. Deze register is bestemd voor bedrijven en dus banken om te zien hoe dat jouw betalingsplicht is. Hier dien je goed voor te worden gewaarschuwd om niet in de problemen te komen. Neem een kijkje op deze website als je hier meer informatie over wilt ontvangen.