Wat doet een Letselschade Advocaat?

Letselschade Advocaat

Je hebt een letselschade opgelopen en bent nu op zoek naar een letselschade Advocaat. Ben je betrokken geraakt bij een verkeersongeval en liep je een whiplash op, werd je gebeten door een valse hond of raakte je gewond doordat het stuur van je fiets plots afbraak? In al deze gevallen kun je in principe je letselschade op de veroorzaker verhalen. Een letselschade Advocaat helpt je bij de volgende vragen:

  • Hoe zit het met de aansprakelijkheid voor het ongeval?
  • Heb je recht op schadevergoeding?
  • Zal je volledig herstellen en als dat niet zo is, hoe moet ik dan verder?

Om er zeker van te zijn dat je het maximale schadevergoeding voor je letsel ontvangt, is het heel slim om een letselschadespecialist in te schakelen.

Letselschade Advocaat

Werkzaamheden van een letseladvocaat

Een letseladvocaat is bevoegd om een letselschade slachtoffer juridisch te helpen bij een gedurende letselschadetraject. De letseladvocaat mag je bij staan van begin tot eind. Een letselschade advocaat is ervaren in de afhandeling van letselschadezaken en is ook verplicht om zijn kennis up to date te houden. Vaststellen of je recht hebt op schadevergoeding als het letsel is ontstaan door het toedoen van iemand anders is een van de werkzaamheden. Een andere werkzaamheid is de communicatie met de verzekeraar van de tegenpartij. Verder berekenen zij de schadevergoeding, claimen en afdwingen ze deze bij de tegenpartij. Ook de hoogte van smartengeld berekenen voor het opgelopen letsel. ALs laatst als het nodig is andere deskundigen in het letselschadeproces te betrekken.