Waar moet je op letten bij het (laten) ontwerpen van een huisstijl?

laten ontwerpen van een huisstijl

Bij het ontwerpen van een nieuwe huisstijl voor je onderneming zijn er verschillende factoren om rekening mee te houden. Vaak wordt ten onrechte gedacht dat het bij het ontwerpen van een huisstijl voornamelijk neerkomt op het creëren van een nieuw logo. Hoewel het logo cruciaal is, vormt dit slechts een onderdeel van de huisstijl als geheel. Op deze pagina lees je meer over de wijze waarop je een nieuwe huisstijl ontwerp. 

Tip: het kan verstandig zijn om een professionele ontwerper in te schakelen voor het ontwikkelen van een huisstijl. Het verzekert je van een hoge kwaliteit! 

#1: wees creatief en uniek in je huisstijl ontwerp 

Een huisstijl moet uniek zijn! Je wilt voorkomen dat de huisstijl van je eigen organisatie verward wordt met de huisstijl van een concurrent. Denk bijvoorbeeld aan schildersbedrijven, die vaak het symbool van kwasten in hun logo terug laten komen. Het maakt een logo onnodig generiek. 

#2: gebruik de juiste kleuren in je huisstijl 

Je maakt een huisstijl onder meer uniek, door de juiste en opvallende kleurencombinaties te gebruiken. Hierbij is het belangrijk om rekening te houden met de doelgroep van je organisatie. De doelgroep moet zich kunnen vinden in de gekozen kleuren. Een zakelijke doelgroep vindt blauw aantrekkelijk, terwijl een jonge doelgroep liever voor geel of bijvoorbeeld oranje kiest. 

#3: zorg voor eenheid in de verschillende elementen

Het is belangrijk dat de verschillende componenten van je huisstijl op elkaar aansluiten. Deze eenheid creëer je onder meer door de verschillende componenten op elkaar aan te laten sluiten qua kleur en lettertype. Je huisstijl bestaat naast het logo ook uit een website, het ontwerp voor je kanalen op sociale media, briefpapier voor postbrieven, enzovoorts. Een klant moet je bedrijf direct herkennen bij het zien van onderdelen uit je huisstijl. Heb je geen ervaring met vormgeving of beschik je niet over de juiste software? Schakel dan 15eurologos.nl in voor een goedkoop huisstijl ontwerp door een professional.