Vrolijker en gezonder werken met kantoorplanten

Mensen hebben een aangeboren verlangen om verbonden te zijn met de natuur, wat wetenschappers ‘ biofilie ‘ noemen . Helaas zijn de ruimtes die we het grootste deel van onze dagen doorbrengen – werkplekken – vaak ontdaan van hun verbinding met de natuurlijke omgeving. Studies hebben aangetoond dat door kantoorplanten kopen, een simpele toevoeging van wat groen in de vorm van kamerplanten grote positieve voordelen kan hebben voor medewerkers en hun organisaties. Hetzelfde geldt ook voor thuiswerkers! Enkele kantoorplanten kopen is geen super investering, en zelfs als je maar een fractie krijgt van een deel van de voordelen, zou het een zeer waardevol experiment zijn.

Kantoorplanten kopen is prositief voor de productiviteit

Alleen al het kunnen zien van de natuur heeft ook bewezen effecten. Kantoorplanten kopen resulteert in meer output en welzijn. Groen toevoegen aan een werkplek vermindert stress ,verhoogt de productiviteit en heeft een positief effect op de stemming. De kleur groen werkt sowieso kalmerend en ontspannend. Het naar binnen brengen van de natuur doet de eigenwaarde stijgen, vooral bij jonge mensen. En geef toe, wanneer je zelf een plaats binnen treedt waar verzorgde planten je welkom heten, ben je direct meer op je gemak.

Kantoorplanten kopen voor frisse lucht

Kantoorplanten zijn ook verantwoordelijk voor het opkrikken van de kwaliteit van de lucht. Planten zijn natuurlijke luchtfilters die kooldioxide verwijderen en zuivere zuurstof vrijgeven. Maar planten kunnen ook andere vervelende dingen filteren. Synthetisch kantoormeubilair is verantwoordelijk voor het vrijkomen van een hele reeks verschillende chemicaliën in de lucht, waaronder benzeen, trichloorethyleen en formaldehyde. Daarnaast zijn ze prima geluidsdempend. Ze slorpen als het ware storend geluid , wat ook tot stress kan leiden, op.
Kies wel voor planten die weinig zorg nodig hebben. Slappe , verwaarloosde kamerplanten geven meteen het tegenovergestelde effect en dat is nu net niet de bedoeling.