Tips voor het opzetten van een webshop

Een beetje bedrijf of winkel heeft tegenwoordig een webshop, maar als beginnend ondernemer kan dit misschien een intimiderende klus lijken. Dat hoeft gelukkig helemaal niet zo te zijn! Er zijn verschillende shopify experts die je alles uit handen kunnen nemen in het opzetten en laten draaien van je webshop. Jij levert de producten en dit alles-in-een platform doet de rest. In deze blogpost lees je er alles over. Je eigen webshop starten was nog nooit zo makkelijk! 

Wat is Shopify?

Shopify is een online e-commerce platform waarmee je alle kanten op kan. De webshop die je maakt met dit platform is gemakkelijk volledig naar je eigen wensen in te richten. Je kunt zelf producten toevoegen en de lay-out en stijl van de webshop aanpassen. Voor jou als ondernemer biedt Shopify bovendien tools zoals een dashboard waarop je overzicht krijgt in de voorraad, bestellingen en verkoopprestaties. Hierdoor weet je altijd precies hoe het ervoor staat met je webshop, welke producten populair zijn en waar nog een marketinguitdaging ligt.

Shopify is gebruiksvriendelijk

Shopify wordt gebruikt door veel webshopeigenaren, en daar is een reden voor. Het platform is namelijk ontzettend intuïtief en gebruiksvriendelijk. Je hebt geen eerdere ervaring nodig met het bouwen van websites of webshops om ermee aan de slag te kunnen. Toch kan het geen kwaad om een professional met kennis van IT in te schakelen als tussenpersoon. Bovendien kun je ook altijd terecht bij de klantenservice van Shopify. Daarnaast is Shopify makkelijk te integreren met bijvoorbeeld Facebook, Instagram of Mailchimp. Dit maakt het beheren van je websjop nog makkelijker.

Shopify voor je klanten

Ook je klanten zullen blij zijn met de service van Shopify. Dit platform zorgt voor een overzichtelijke, prettige webshop waarin bestellen erg makkelijk is. Daarnaast biedt Shopify verschillende betaalmethoden. Je kunt bijvoorbeeld betalen met creditcard, PayPal, Apple Pay en iDEAL. Door verschillende betalingsmogelijkheden aan te bieden, zorg je dat je een zo breed mogelijk publiek kunt bereiken. Je kunt verschillende abonnementen voor een webshop afsluiten bij Shopify met verschillende mogelijkheden. Welk abonnement geschikt is voor jou, is maar net afhankelijk van de soort webshop die je runt en de hoeveelheid klanten die je hebt. Ook hierin kan een Shopify expert je vaak goed adviseren. Ga op het internet eens op zoek en je zult zien dat er veel bedrijven zijn die met Shopify werken. Wordt jouw bedrijf daar ook één van?