Rollenbanen voor in het magazijn

Het verplaatsen van producten van de ene plaats naar de andere is bijna 90% van de taakomschrijving van een magazijn. Maar hoe je die producten verplaatst, kan van veel verschillende omstandigheden afhangen. Hierdoor is het handig om een rollenbaan te gebruiken.

Goederen vervoeren binnen het magazijn

Één van de meest populaire manieren om goederen binnen het magazijn zelf te vervoeren (d.w.z. goederen die al zijn ontvangen maar die naar uw palletstelling of naar de verzend-/ontvangstruimte moeten worden verzonden), is met rollenbanen. Deze transportbanden, ook bekend als zwaartekrachttransporteurs, werken op dezelfde manier als de transportbanden in bandstijl die je in veel fabrieken ziet, behalve dat ze eenvoudigweg worden aangedreven door de zwaartekracht en de natuurlijke beweging van producten die via een reeks rollen en wielen over de band gaan.

Deze transportbanden kunnen specifieke voordelen bieden ten opzichte van andere soorten producttransport (inclusief gemotoriseerde transportbanden), maar hun effectiviteit hangt grotendeels af van de behoeften van uw magazijn. Grootte is bijvoorbeeld één van de grootste factoren. Transportbanden hebben een brede ligplaats nodig in de gangpadruimte tussen magazijnstellingen, en je wilt er zeker van zijn dat je daadwerkelijk de ruimte voor deze transportbanden heeft wanneer je begint met het plannen van jouw bandroute.

De bandroute

De bandroute is een andere sterke factor bij het beslissen waar je jouw transportbanden moet plaatsen en hoe nuttig ze kunnen zijn voor jouw magazijn in het algemeen. Zullen jouw transportbanden van de productlocaties rechtstreeks naar de verzending/ontvangst gaan, of moeten ze op verschillende punten langs het pad stoppen? Zullen deze riemen voertuigen zoals vorkheftrucks in de weg zitten, of heb je de ruimte om ervoor te zorgen dat ze je verkeer niet hinderen?

Natuurlijk zijn veel van deze vragen snel te beantwoorden door uit te zoeken welke rol de transportbanden precies gaan vervullen in jouw magazijn. Is jouw magazijn bezig met assemblage of onderhanden werk, of zijn de goederen al klaar en verpakt wanneer ze bij je aankomen – dat wil zeggen, gebruik je deze banden om producten te assembleren of alleen om ze te transporteren? Gaan de banden tussen pickstations of dienen ze als één lang pad van de inventaris naar het verzend-/ontvangstgebied? Moeten er onderweg extra keuzes worden gemaakt?

Gelukkig voor een paar behoeften, kunnen rollenbanen vrij eenvoudig worden aangepast. Bochten kunnen eenvoudig worden geïnstalleerd om te helpen bij het bereiken van moeilijkere gebieden, en poorten kunnen worden toegevoegd om het verkeer door de transportband te helpen zonder de stroom van producten te hoeven onderbreken. De grootste vraag is dus hoe het zal worden gebruikt, maar als uw magazijn een groot aantal producten behandelt, zul je blij zijn met de extra veelzijdigheid.