Online marketing medewerker

Een online marketing medewerker is in de huidige beroepswereld niet meer weg te denken. Hij of zij houdt zicht bezig met de markt, de verkoop van een product of een productgroep. Als online marketeer ben je voornamelijk online bezig. Hoe zorg je ervoor dat mensen de betreffende website vinden, waarop het specifieke product of productgroep wordt aangeboden? Hoe je klanten binnenhaalt en deze klandizie binnenhoudt, is een zeer belangrijke taak. Aan de hand van SEO zul je de content van een website verbeteren, waardoor de site beter te vinden is via bijvoorbeeld Google.

Een kijkje in een werkdag

We kijken mee met Maartje die al een aantal jaar in de online marketing werkzaam is. Haar werkzaamheden houden zich voornamelijk bezig met het bedenken van de juiste content en de juiste activiteiten. Online uiteraard. Veel brainstormen. Dagelijks is zij bezig om de bekendheid van haar bedrijf te vergroten. Voor Maartje is het enorm belangrijk dat zij de organisatie goed kent, wat de producten zijn. En niet te vergeten wie de doelgroep is. Belangrijke aspecten voor haar om goed te kunnen aansluiten en succes te kunnen boeken.

Start een opleiding!

Als online marketeer heb je een afwisselende baan. De doelstellingen zullen variëren afhankelijk van waar je werkt. Lijkt jou dit ook wel wat? Ben je een starter of ben je toe aan omscholing? Bij Fabius Opleidingen kan je het vak leren. Zij bieden een mbo-4 niveau opleiding aan, welke vier maanden zal duren. Hierna ben jij in staat om te kunnen werken als online marketeer. Binnen vijftien lessen verkrijg je alle benodigde kennis en vaardigheden. Na het afrondende theorie-examen ontvang jij je diploma!