Je bedrijf beveiligen, waar beginnen?

Hoe bescherm je je bedrijf tegen criminelen. Het is een vraag die veel ondernemers zich op een gegeven moment stellen. Het antwoord daarop is niet eenvoudig, het hangt voornamelijk af waar de waarde van je bedrijf te vinden is. Bij een bank is dat het geld, goud en de sieraden in de kluis. Sloten, stalen muren en bewakers zijn prima manieren om dieven buiten te houden. Maar wat als de waarde van je bedrijf in de data en kennis zit die zich in de cloud bevindt? Een bewaker is kansloos tegen een hacker die via een zwakke plek in je software zich een weg naar binnen verschaft niet tegen kunnen houden. 

Het is vooral belangrijk dat je de toegangsweg naar je producten kan afschermen of in de gaten houden, en ingrijpen wanneer nodig. Bovendien zal ook de verzekering van je verlangen dat je je bezit beveiligd, wanneer je dit niet doet loop je het risico dat ze niet uitkeren in het geval van schade en diefstal. Dit artikel helpt je op weg.

Waar beginnen

Gelukkig zijn er verschillende bedrijven die zich specialiseren in verschillende soorten beveiliging. Wanneer je overweegt om je pand te beveiligen dan kan je het best een expert raadplegen zoals bijvoorbeeld https://cyclops.nl. Dit bedrijf het veel kennis en ervaring met het onder andere bouwbeveiliging, vastgoed beveiliging en keetbeveiliging. Naast dat ze je van advies kunnen voorzien hebben ze ook het materiaal en het personeel om deze te plaatsen.