Nederlandse aanbieder van Bitcoins kopen

Bitcoins kopen in Nederland. Nederlanders boffen. Er zijn vele nieuwe innovatieve Nederlandse bitcoin beurzen beschikbaar. Je kunt hier heel makkelijk bitcoin kopen met iDEAL. Een goed voorbeeld is de  handelsbeurs van Bitvavo in Amsterdam. Deze beschikt over over een beheerde Bitcoin wallet.

Je kunt vanuit een Bitvavo Bitcoin handelsrekening alles beheren. Dus, je hoeft niet over een eigen bitcoin wallet te beschikken om bitcoins te kopen. Verder is het gemakkelijk dat Bitvavo ook andere cryptomunten ondersteunt. Dit is vooral handig voor de beginner. Bovendien, voor de beginner is het belangrijk te beseffen dat bitcoins deelbaar zijn tot 8 nullen achter de komma.

Je kunt kleinere eenheden van 1 Bitcoin kopen. De kleinste eenheid is een Satoshi. 1 Bitcoin bestaat uit 100 miljoen Satoshi’s. Elke bitcoin transactie wordt berekend in Satoshi’s. Een andere eenheid is de Bitcoin Bits (mBTC). De term Bits is een afkorting van de millibitcoin of millibit. Het staat voor 1 duizendste deel van 1 hele Bitcoin.

Wil je 1 Bitcoin kopen, zal dit worden weergegeven als 1000 bits (1000 mBTC). Inderdaad, precies zoals we de eurocenten hebben, kan er ook over kleinere Bitcoin eenheden gesproken en gerekend worden. Handelsbeurzen zullen in de toekomst meer en meer deze Bitcoin terminologie gaan toepassen.

Bitcoins kopen doe je altijd veilig bij Bitvavo.