Tape met je logo

tape

Bij het verzenden van pakjes is tape onmisbaar. Waarom dan niet van de nood een deugd maken en standaard tape personaliseren? Er zijn steeds meer bedrijven die ervoor kiezen om tape te laten bedrukken. Het is ook mogelijk om de drukte tape met je eigen logo te krijgen.

PVC is ok

Voor elke toepassing is er een andere tape, ze komen in alle maten, materialen en kwaliteiten. Wil je een ijzersterke plakband of volstaat iets minder net zo goed? Is de tape bedoeld voor zware verpakkingen of voor een licht kartonnen doosje? Verschillende materialen zijn mogelijk, maar voor bedrukte tape wordt meestal gekozen voor PVC. Dat is kwalitatief het beste en kleeft uitstekend op alle ondergronden. Bovendien is het makkelijk met de hand te scheuren. Naast het materiaal kan je ook de afmetingen kiezen. De smalste tape is slechts 12 mm breed. De breedste meet maar liefst 150 mm.

Verpakking pimpen

Bedrukte plakband heeft zeker zijn voordelen. Je kan een standaard verpakking personaliseren door ze te sluiten met een tape die bedrukt is met je logo en bedrijfsnaam. Als er meerdere pakjes tegelijk bezorgd worden, springt het jouwe zeker in het oog. Bovendien werkt de tape als zegel. Voor de ontvanger is het meteen duidelijk dat de doos goed gesloten is en de inhoud onaangeroerd. De tape kan immers niet nagemaakt worden. Op Tapeprint.eu kan je zeker enkele mooie voorbeelden vinden. Een andere mogelijkheid is dat je kleefband laat bedrukken met instructies, bijvoorbeeld ‘Handle with care’. Dat spaart weeral een extra label uit en een extra handeling om het te bevestigen.

Je eigen tape

Alvorens het drukken kan starten worden goede afspraken gemaakt. Op basis van je budget en het beoogde gebruik van de plakband, bepaal je samen met de leverancier welk materiaal en welke afmeting het meest geschikt zijn. Daarna wordt een ontwerp opgemaakt. Om misverstanden te vermijden, maakt de drukker eerst een drukproef op. Als je volledig akkoord gaat, dan pas gaat het eigenlijke drukproces van start. De clichés worden gemaakt, de machine gevuld met de juiste inkt en de gekozen tape bevestigd. Een tijdje later is het dan zover: je eigen tape is klaar!