Hoe drink je het fijnst koffie op kantoor?

De werkdag beginnen wij nagenoeg allemaal met een kop koffie of thee. Koffie en thee wordt enorm veel gedronken. In Nederland alleen al drinkt de gemiddelde inwoner zo’n 150 liter koffie per jaar. Hiermee staan wij als Nederland op nummer 1 van de meest koffiedrinkende landen ter wereld. Op kantoor hebben we de luxe om op meerdere manier koffie of thee te drinken, namelijk in kartonnen/plastic bekers, glazen of mokken. Wat zijn nu de voor- en nadelen van deze manier?

Kartonnen/plastic bekers
Kartonnen/plastic koffiebekers kom je veel tegen bij de koffieautomaat. Het voordeel van deze bekers is dat ze hygiënisch zijn. Meestal gebruik je deze bekers maar één of maximaal twee keer, wat zorgt voor een goede hygiëne. Een ander voordeel is dat de bekers relatief goedkoop zijn, vergeleken met de andere drinkwijzen. Nadelen zijn is dat kartonnen/plastic bekers niet erg fijn drinken, ze vaak erg warm worden en je dus je vingers kan branden, zeker als je thee drinkt. Verder zijn ze ook erg vervuilend zijn, omdat ze door het eenmalig gebruik zorgen voor veel afval.
Als we gaan kijken naar de bedrukkingsmogelijkheden van de koffiebekers is dat je hier mee alle kanten uit kan. De bekers zijn in full colour te bedrukken, wat veel opties geeft om je bedrijf in the picture te zetten.

Koffieglazen
Koffieglazen kom je steeds vaker tegen. Koffieglazen worden veel gebruikt voor de wat luxere koffiesoorten, zoals espresso en cappuccino. Het voordeel van koffieglazen is dat ze herbruikbaar zijn en dus goed voor het milieu. De nadelen zijn dat ze een stuk duurder zijn als koffiebekers en dat ze breekbaar zijn. Verder is koffie drinken uit een glas toch niet zo heel fijn. Voor thee zijn ze daarentegen perfect.
Qua bedrukkingsmogelijkheden zijn koffieglazen beperkt. Glazen kunnen meestal maar in 1 kleur bedrukt worden of met lasergravure. Lasergravure geeft de glazen wel een luxe uitstraling.

Koffiemokken op kantoor
Als laatste hebben we de koffiemokken. Het grote voordeel van deze mokken is dat ze meestal een grote inhoud hebben en dat ze herbruikbaar zijn. De nadelen zijn dat ze duurder zijn in aanschaf dan de koffiebekers en dat ze breekbaar zijn. Als laatste moet ik wel aankaarten dat koffie het liefst uit mokken gedronken wordt door de Nederlander.
Mokken zijn op allerlei manier te bedrukken. Ze kunnen in 1 kleur bedrukt worden of in full colour geheel rondom.

Wat drinkt nu fijner?
Als we alle voor- en nadelen bij elkaar optellen, moet ik concluderen dat de mok het beste uit de test komt, gevolgd door de koffiebekers. Een mok drinkt simpelweg fijner, geeft een professionele uitstraling op kantoor, is milieuvriendelijker en geeft minder rommel.
Wil jij mokken bedrukken voor op kantoor? Bestel dan mokken bij BudgetGift.nl. BudgetGift.nl is al 20 jaar specialist in het bedrukken van relatiegeschenken, waardoor koffiemokken. Je krijgt dus kwalitatieve mokken voor een lage prijs. En wat drinkt er nu fijner koffie, dan uit je eigen bedrukte koffiemok?