Het beste incassobureau gezocht?

Indien je een ondernemer bent en een bedrijf runt dat producten aan de man brengt wil je natuurlijk ook dat de klanten de producten op tijd betalen. Het kan wel eens voorkomen dat een klant een product niet betaalt en daarvoor wil je dan alleen het beste incassobureau inschakelen. Constant er achteraan bellen helpt niet leert de ervaring. Het ontbreekt je aan tijd en ervaring om het juiste te doen. Als de klant niet meer reageert wil je wellicht andere stappen gaan zetten. Je bent al maanden coulant geweest maar merkt dat het geen zin heeft: de klant reageert niet meer. Je kunt dan een beroep doen op een incassobureau. Maar je wilt je dan wel eerst goed oriënteren welke je in de arm gaat nemen. Op internet kun je hier veel goede tips over vinden. Online vind je bijvoorbeeld een top 10 voor als je het beste incassobureau zoekt. Online vind je tevens een lijst erkende bureaus, waardoor je gemakkelijker de juiste kiest.

Waar voldoet het beste incassobureau aan?

Het beste incassobureau heeft in principe altijd het incasso keurmerk. Daarmee laat het zien aan de klant dat het aan bepaalde eisen voldoet. De Nederlandse Vereniging van gecertificeerde incasso-ondernemingen (NVI) voerde dit keurmerk enkele jaren geleden in. Heel handig, want het geeft jou als ondernemer een zeker gevoel als je met een bureau met dat keurmerk in zee gaat. Het beste incassobureau zoeken is dus niet ingewikkeld, let gewoon op dat keurmerk. Maar wat zijn dan bepaalde punten die laten zien dat het incassobureau betrouwbaar is? Allereerst maakt het beste incassobureau altijd duidelijke, heldere afspraken met opdrachtgever en worden er standaard kosten berekend die je van tevoren weet. Deze zijn wettelijk berekend, dus dit kun je altijd nazoeken. 

Welke kenmerken heeft een goed incassobureau nog meer?

Verder zijn er nog een aantal punten waaraan het beste incassobureau volgens het keurmerk dient te voldoen. Het bureau dient bijvoorbeeld financieel onafhankelijk te zijn. Tevens mag er geen beslag gelegd worden op de goederen van de debiteuren. De eisen die aan de debiteuren gesteld worden, mogen niet buiten de normen van het keurmerk vallen. Beslag leggen op goederen, controle op uitkering/loon enzovoorts, dat mag alleen een deurwaarder doen.  Indien je nog twijfelt over het beste incassobureau, vergeet dan niet online te kijken bij de top 10 incassobureaus of bij de lijst erkende incassobureaus. Vaak werken deze ook op no cure no pay basis. Dus als ondernemer betaal je hen niets, indien de procedure niet slaagt. Bij de online reviews kun je bijvoorbeeld letten op het slagingspercentage, en/of de klanttevredenheid van het beste incassobureau. Hopelijk kom je door de blog een stukje verder met het maken van een juiste keuze en kiest voor Incassonet.