Groen met je bedrijf

Wanneer je een eigen bedrijf hebt, doe je er natuurlijk alles aan om dat goed te laten lopen. Je maakt plannen voor uitbreidingen, screent potentiële werknemers grondig en zoekt altijd naar de beste deals. Maar goed omgaan met je bedrijf gaat niet alleen over je bedrijf. Je werkwijze heeft namelijk ook een impact op de wereld. In deze blog vertel ik je wat je allemaal kunt doen om je bedrijf op een groenere wijze te runnen. Lees je mee?

Blik op de toekomst

Ongeacht in welke sector je werkt, is het belangrijk om altijd een oog op de toekomst te houden. Zeker wat betreft het milieu en jouw product. Zo kan je je plan voor de toekomst altijd tijdig aanpassen en kom je niet voor vervelende verassingen te staan. Het zorgt er ook voor dat je van tevoren opties kan onderzoeken en afwegen voor minimale impact op het milieu en maximale winst. Iemand die pas begint met plannen maken als het water aan de lippen staat, zal eerder ondoordachte keuzes maken en die kunnen voor zowel je bedrijf als de wereld schadelijk zijn. Samen maken we het verschil.

Rijd groen

Heb je een auto van de zaak of bied je die aan je werknemers aan? Kijk dan naar groenere mogelijkheden. Zo zijn er inmiddels al veel werkgevers die in plaats van een wagen van de zaak of reiskostenvergoeding een vergoeding geven voor het openbaar vervoer. Daarnaast kan je ook kijken naar de opties wat betreft elektrisch rijden. Omdat we, bijvoorbeeld in verband met afspraken, veel wat afrijden in onze bedrijfswagens loont het al snel om een wagen te kiezen die geen gebruik maakt van fossiele brandstoffen.

Gescheiden en geruimd

Het lijkt misschien onnodig in deze blog als ik zeg dat een opgeruimd kantoor voor een groenere wereld zorgt maar het is echt zo. Door opgeruimd en geordend te werken, zal je minder kwijtraken en minder extra inkopen doen (lees: te veel inkopen) daarnaast werkt het ook gewoon makkelijker. Een andere manier om bij te dragen is door rolcontainers te huren waarmee je afval kan scheiden. Een rolcontainer huren is geen extra werk en het doet toch een hoop. Kijk op de website van om te zien welke containers je nog meer kan huren.

Doe iets extra’s

Zoals ik al zei, maken we samen het verschil. Sommige acties lijken zinloos op grote schaal maar als iedereen zijn steentje bijdraagt, zorgen we samen voor een gezondere wereld waarop bedrijven nog steeds kunnen groeien.