Een webwinkel op maat

Ongeveer vijf jaar geleden ben ik mijn eerste eigen webshop begonnen. Een webwinkel kan in vele soorten maten en producten bestaan. Mijn persoonlijke product was in-game content in een spel dat ik vroeger veel heb gespeeld. Naar mijn idee was dat een heel goed business idee. Ik had namelijk alleen maar kosten voor het huren van een platform waar de website op kon draaien, en de kosten voor het hosten van servers waar het spel waarin ik onderdelen verkocht op draaide. In het begin werd de website nog maar weinig bezocht. Dit was maar goed ook, want ik wist me geen raar met de omgeving waarin ik de website moet maken. Ook was ik nog niet bekend met de voorwaarden die werden gesteld aan het hebben van een webshop. Omdat de onderneming nog redelijk kleinschalig was maakte dit niet uit. Door het bijhouden van mijn social media en het actief lobbyen voor extra spelers groeide mijn onderneming snel. Bij deze groeiende onderneming hoorde ook een website die voor mij was geschikt. De core business van mijn onderneming was mijn webwinkel, dus deze moest in de best staat mogelijk zijn. Op deze manier ben ik in aanraking gekomen met Magento 2.

Magento 2

Op het gebied van een webwinkel, ook wel E-commerce genoemd, is de Magento 2 de beste keuze op het moment. Magento 2 is een volledig hernieuwde en vernieuwde versie van Magento 1. Het is mogelijk om Business 2 Business, Business 2 Customer en Direct 2 Customer websites en webwinkels te hosten met Magento 2. Bedrijven zoals Itonomy maken dit mogelijk. De gebruikerservaring van zowel de gebruikers als de klant staat hoog in het vaandel. Het voorbeeld genoemd in de inleidende alinea laat zien waarom dit zo belangrijk is. De klant moet tevreden zijn met de website zodat deze terugkeert naar die website. De servers voor het spel waar de winkel voor is bedoeld zijn niet de enige servers. Ook moet de gebruiker een goede ervaring hebben. Door het maken van en het aanpassen van de website behapbaar te maken is het makkelijker voor de gebruiker om door te zetten.

Iets voor u?

Wilt u na het horen van bovenstaand verhaal meer horen over magento 2, dan zijn er twee manieren om hier meer over te leren. U kunt een aanbieder van Magento 2 een aantal vragen stellen, maar het aanspreken van een gebruiker van Magento 2 kan weer andere verhalen aan het licht brengen en het doel en de functionaliteit voor u verduidelijken.