De positieve effecten van personeelsplanning

Je kent ze vast nog wel. Van die ouderwetse werkbonnen die nog met de hand zijn geschreven. Voor elke opdracht moest er een bon worden ingevuld en ingeleverd, waarbij de administratie ze weer moest archiveren in een map of om moest zetten in een digitaal systeem. Het terugvinden en juist categoriseren van al die bonnen en werkzaamheden en wie die opdracht dan had uitgevoerd is een hele klus en zou natuurlijk veel simpeler moeten kunnen. Op die manier kun je ook veel beter je personeelsplanning in orde maken. Met de slimme software van OutSmart heb je een programma in handen die je daar bij kan helpen.

Digitaliseer je bedrijfsprocessen

Met de slimme software van OutSmart is het eenvoudig om je bedrijfsprocessen digitaal in te regelen. Het pakket geeft je de mogelijkheid om twee groepen te creëren: een account voor het personeel op kantoor en een app voor het personeel dat buiten op locatie aan het werk is. Deze slimme software zorgt er tevens voor dat deze twee groepen aan elkaar zijn gekoppeld zodat je te allen tijde een juiste uitwisseling krijgt van de informatie die op dat moment voorhanden is. Het voordeel daarvan is dat je veel preciezer kan werken en je kan zelf direct overgaan tot het factureren. Des te sneller heb je je welverdiende geld binnen. 

Ouderwets werkrooster wordt een digitaal planbord

Je herkent vast nog wel het ouderwetse papieren rooster waarin je precies kon zien wanneer je moest werken en waar de laatste wijzigingen met een potlood werden ingetekend door middel van pijltjes en kruisjes. Op het moment dat je dit proces kan gaan digitaliseren, maak je een enorme sprong voorwaarts. Je ouderwetse werkrooster wordt dan een digitaal planbord. Zo kun je een medewerker makkelijk inplannen wanneer er tijd over is voor een nieuwe opdracht en kun je zelfs het systeem mee laten denken over de meest efficiënte manier van inplannen. Wanneer je een opdracht voor een medewerker inplant dan krijgt deze vanzelf via zijn app een notificatie van de nieuwe klus en kan direct in actie komen. Je hoeft niet meer rond te bellen wie er eventueel zou kunnen, want je ziet het in één opslag in je digitale planbord.

Offertes en projecten maken

Met de slimme software van OutSmart kun je tevens kiezen om direct offertes op maat te laten maken. Hier heb je dan veel minder personeel voor nodig om dit handmatig te doen. Het systeem berekent aan de hand van bijvoorbeeld het aantal werkuren wat de kosten gaan worden voor de klant. Deze klant kan direct akkoord geven zodat de administratie op kantoor aan de slag kan om alles in orde te maken en de werknemer die de opdracht moet klaren direct aan de slag kan. Ook kun je ervoor kiezen om een optie in te bouwen dat er op projectbasis gewerkt gaat worden en kun je de activiteiten aanmaken die daar dan weer bij horen. Zo kun je voor zowel de klant als voor jezelf een efficiënte planning maken en kun je besparen op de inzet van je personeel.