Chatbot Gemeente

Tegenwoordig gaat alles via computers, robots. Alles wat nog mensenwerk is zal deels in de toekomst geautomatiseerd worden. Zo ook de klantenservice. De online klantenservice uitbesteden kan deels geautomatiseerd worden. Denk hierbij aan een chatbot. Een chatbot is een geautomatiseerde gesprekspartner. Dit kan dus ook op de website terecht komen van gemeente. Mensen kunnen hier een vraag stellen en krijgen het antwoord van de chatbot.

Het implementeren van een chatbot

Een chatbot bouw je zelf of kan je laten bouwen. Je begint met de kennis die je hebt; dit kan van alles zijn. De persoon begint met het stellen van zijn vraag en de bot zal hier op antwoorden. Hoe meer de bot gebruikt wordt, hoe meer informatie hij verzamelt en hoe uitgebreider hij kan worden. De chatbot wordt naarmate zijn gebruik slimmer en uitgebreider. Na een tijdje heeft de bot zoveel informatie verzamelt dat hij een gewoon gesprek kan voeren met de klant. Je ontzorgt je eigen medewerkers en bedrijf hier mee. Je hoeft er namelijk, op het verbeteren na, geen tijd in te investeren. Natuurlijk zijner klanten die liever een persoon spreken. Deze kunnen dit in de chat aangeven, de chatbot verbindt ze dan zo door met een medewerker. Zij kunnen dan samen het gesprek voeren.

Chatkracht en de chatbot

Bij het implementeren van een chatbot komen een aantal factoren kijken. Hier hoeft u zich als klant echter geen zorgen over te maken. Het enige wat we van uw verwachten is om samen met ons een kenniscentrum te maken met vragen die vaak bij de gemeente worden gesteld. Hierna gaan onze chatspecialisten aan de slag. De vragen uit het kenniscentrum worden ingevoerd samen met de antwoorden op de desbetreffende vragen. De vragen zullen een paar keer ingevuld worden maar dan anders geformuleerd. Zo wordt de chatbot zo goed mogelijk afgestemd op de klanten en zullen de antwoorden nauwkeurig zijn.