5 musthaves voor op kantoor

Op kantoor brengen we een groot gedeelte van de tijd door. Het is daarom belangrijk dat het kantoor goed is ingericht met fijne en comfortabele spullen. Zo maken we het voor onszelf een stuk plezieriger en tevens makkelijker. Om jou te helpen bij het inrichten van een gezellig, efficiënt en fijn kantoor hebben we een lijst van kantoor musthaves op een rijtje gezet. Zo voelen jij en je collega’s je lekker thuis op kantoor. 

 

Zit-sta bureau

Mensen die op kantoor zitten die staan eigenlijk niet tot nauwelijks op een dag en dat is niet goed voor onze gezondheid. Het is daarom belangrijk om in beweging te blijven of af en toe te gaan staan. Maar het zit-sta bureau biedt eigenlijk de beste oplossing voor dit probleem. Wist je dat staand werken voor een hogere productiviteit, meer creativiteit en tevens meer energie zorgt? Daarnaast heeft het ook nog gezondheidsvoordelen zoals een betere vetverbranding, stofwisseling, minder rug- en nekklachten, minder kans op hart- en vaatziekten, obesitas en diabetes. Een zit-sta bureau is dus zo gek nog niet want dit kan tevens het ziekteverzuim verlagen. 

 

Ergonomische bureaustoel 

We zitten dus 8 uur per dag op kantoor. Daardoor is het wel belangrijk dat we een goede stoel hebben. Hier zijn de zogenoemde ergonomische bureaustoelen speciaal voor ontwikkeld. Het doel van ergonomie is om de werkplek zo efficiënt, veilig en gezond mogelijk in te richten. De stoel wordt precies op jou afgestemd. Bij niet-ergonomisch kantoormeubilair moet jij je aanpassen, wat kan zorgen voor rug, nek en schouderklachten. 

 

Headsets

Nog zo’n musthave voor op kantoor: een headset. Vooral voor degene die de hele dag door bellen natuurlijk. Door een headset te gebruiken heb jij je handen vrij en kun je tegelijkertijd andere werkzaamheden op de computer uitvoeren of notities maken. Dit werkt veel prettiger en efficiënter. Je kunt kiezen voor een headset met bedrading die je eenvoudig in je computer steekt. Zo ervaar je de beste kwaliteit geluid. Maar als je het lekker vind om door de ruimte heen te lopen dan kan een headset die je via Bluetooth connect wenselijk zijn of te wel een draadloze headset. Denk daar goed over na en wacht niet langer met het aanschaffen van een headset. 

 

Desinfectiezuil 

Door de corona crisis hebben we dit jaar het grootste deel van de tijd thuis gewerkt. De overheid vraagt nog steeds om thuis te werken, maar hier en daar zie je dat mensen af en toe naar kantoor gaan. Een absolute musthave voor kantoor in deze tijd is dan ook een desinfectiezuil. Wanneer iedereen binnenkomt kunnen zij gelijk even hun handen desinfecteren en worden de vuile bacteriën gedood. 

 

Laptopstandaard 

Gebruik jij veel een laptop op werk? Maak je werk makkelijker en prettiger met een laptopstandaard. Zo kun jij in een handomdraai je laptop afstellen op de juiste hoogte. Hierdoor zal je niet naar beneden kijken wat op de lange termijn nekklachten zal opleveren.