3 redenen om voor tweedehands kantoormeubelen te kiezen

Staan er sinds jaar en dag dezelfde meubelen op jouw kantoor? Dan kan het zijn dat deze hun beste tijd inmiddels wel gehad hebben. Kantoormeubelen hebben namelijk behoorlijk wat te lijden. Is jouw kantoormeubilair aan vervanging toe? Dan kun je nieuwe meubelen kopen. De laatste jaren zien we steeds vaker dat men kiest voor tweedehands kantoormeubelen. In deze tekst zetten wij 3 redenen op een rijtje om tweedehands kantoormeubilair te kopen.

1. Je bespaart geld

Als je flink wat personeel in dienst hebt, staan er waarschijnlijk behoorlijk wat meubelen op kantoor. Zo zit het er dik in dat iedere medewerker een eigen bureau heeft. En wat te denken van een bureaustoel? Daarnaast is er ongetwijfeld een vergadertafel met stoelen aanwezig en staat er vast en zeker meubilair in de kantine. Wanneer je deze meubelen allemaal gelijktijdig vervangt, brengt dit flink wat kosten met zich mee.

Kies je voor tweedehands kantoormeubelen? Dan kun je flink wat geld besparen. Omdat het meubilair al eens door een ander bedrijf gebruikt is, kun je het vaak voor een gereduceerde prijs overnemen. Dit is altijd interessant, hoeveel meubelen je ook nodig hebt. De besparing loopt al snel op tot enkele honderden of zelfs duizenden euro’s. Schrijf tweedehands kantoormeubilair daarom nooit direct af, maar neem de aanschaf ervan serieus in overweging.

2. Beter voor het milieu

De prijs is voor de meeste ondernemers de voornaamste reden om voor tweedehands bureaus, stoelen en tafels te kiezen. Begrijpelijk, maar er zijn nog andere redenen om tweedehands meubilair te kopen. Je bent namelijk ook duurzaam bezig als je gebruikte meubelen verkiest boven nieuwe. Waarom? Omdat er geen nieuw kantoormeubilair gemaakt hoeft te worden. Op deze manier geef je meubelen een tweede leven, waardoor je voorkomt dat de afvalberg alsmaar groter en groter wordt.

Heeft jouw bedrijf duurzaamheid hoog in het vaandel staan? Dan is het zeker het overwegen waard om tweedehands kantoormeubelen te kopen. Er hoeven dan immers geen nieuwe meubelen geproduceerd te worden. Op deze manier worden er grondstoffen bespaard en bovendien hoeven machines minder te werken. Als je jouw steentje bij wilt dragen aan het klimaat, doe je er goed aan tweedehands kantoormeubelen te kopen.

3. De meubelen zijn vaak nog van goede kwaliteit

Ondanks dat steeds meer mensen tweedehands spullen kopen, is niet iedereen direct overtuigd. Dit komt vooral doordat de spullen al eerder door iemand gebruikt zijn. Daarom denk je mogelijk dat de kwaliteit van tweedehands kantoormeubilair te wensen overlaat. Toch is dit lang niet altijd het geval. Sommige tweedehands bureaus, stoelen en tafels zijn zelfs van beter kwaliteit dan het meubilair dat vandaag de dag geproduceerd wordt. Dit komt vooral doordat er vroeger voornamelijk robuuste materialen gebruikt werden om de meubelen te vervaardigen, zoals aluminium. Tegenwoordig wordt er sneller voor goedkopere materialen van mindere kwaliteit gekozen.