Waarom kiezen voor glasvezel Rotterdam?

Veel mensen vragen zich af wat nou de voordelen zijn van glasvezel als je bijvoorbeeld in Rotterdam woont. Om je hier een goed beeld van te geven zullen we hieronder kort stilstaan bij de belangrijkste punten waarom het aan te raden is om te kiezen voor glasvezel Rotterdam. Hierdoor weet je zeker dat je over alle informatie beschikt die je nodig hebt om de afweging te maken of glasvezel Rotterdam ook geschikt is voor jou.

De snelheid van glasvezel Rotterdam

Als jij op het punt staat om te kijken naar een nieuw internet pakket is het goed om te melden dat glasvezel Rotterdam vaak het snelst is, in ieder geval een stuk sneller dan dsl of kabel. Als je kiest voor glasvezel kun je namelijk kiezen voor pakketten die gaan tot wel 2 Gbps. Dit is natuurlijk een stuk sneller dan de maximale snelheid die Ziggo aanbiedt van 1 Gbps met een kabel. Hierbij is het tevens goed om te melden dat bij een dsl-verbinding het internet trager wordt afhankelijk van hoe ver je van de wijkcentrale woont. Als je besluit om voor glasvezel Rotterdam te kiezen heb je dit probleem niet waardoor je over grote afstanden alsnog van snelle internetsnelheid kunt genieten.

Zowel de up als downloadsnelheid hetzelfde

Een ander belangrijk voordeel van glasvezel is dat de up- en downloadsnelheid hetzelfde zijn. Dit wilt zeggen dat het even lang duurt om iets te versturen of om iets te downloaden. Zet jij regelmatig grote bestanden zoals video’s en foto’s op het internet? Of ben jij vaak aan het videobellen en wil jij ervoor zorgen dat je uitstekende beeldkwaliteit hebt? Dan is het handig om een hoge uploadsnelheid te hebben. Gelukkig biedt glasvezel Rotterdam hiervoor de ideale oplossing zodat je hier geen omkijken meer naar hebt. Besluit je toch voor een kabel met dsl-verbinding te kiezen, dan zul je merken dat de uploadsnelheden vaak een stuk lager liggen.

Internet wordt steeds belangrijker

Internet wordt steeds belangrijker en daarom is het zeker aan te raden om te kijken naar opties die het beste kwaliteit levert. Waar je vroeger nog alleen met je vaste computer op het internet zat, zit je tegenwoordig met meerdere apparaten tegelijkertijd op het internet. Als je met meerdere apparaten op het internet zit, zul je dus ook je download en uploadsnelheid splitsen tussen deze apparaten. Om deze reden is het zeker aan te raden om te kiezen voor de beste verbinding met genoeg snelheid zodat je je geen zorgen hoeft te maken of je een filmpje op je smartphone kunt kijken.

Gebruik jij het internet ook voor zakelijke doeleinden? Dan is het zeker aan te raden om voor glasvezel Rotterdam te kiezen. Je wilt immers voorkomen dat je aan het videobellen bent met een prospect en je internet continue uitvalt. Mocht je problemen hebben met de WiFi, dan is het tevens goed om te melden om versterkers aan te schaffen zodat je de verbinding optimaal door de woning kunt zenden om problemen te voorkomen.