Tips voor de lancering van een nieuwe website

tips lancering nieuwe site

Hoe krijgt u een goede website op tijd op internet?

Het lanceren van een nieuwe website is best spannend. Er zijn veel elementen die u in de gaten moet houden om ervoor te zorgen dat de lancering soepel verloopt en dat uw nieuwe website een succes wordt. Onderstaand geven we enkele handige tips waarmee de live-gang van een website succesvol verloopt.

Essentiële tips voor een goede live-gang

  1. Plan de lancering goed van tevoren: zorg dat u voldoende tijd neemt om de website te plannen, ontwikkelen en bouwen voordat u deze lanceert. Stel een duidelijke deadline vast en werk samen met uw team om ervoor te zorgen dat u deze deadline ook daadwerkelijk haalt!
  2. Test uw website: een nieuwe website laten maken, brengt risico’s’ met zich mee. Voordat u dus uw website lanceert, moet u ervoor zorgen dat deze grondig is getest. Test alle links en functionaliteiten om er zeker van te zijn dat alles goed werkt. Dit is vooral belangrijk als u online spullen in de verkoop aanbiedt op uw website.
  3. Maak een plan voor zoekmachineoptimalisatie (SEO): zorg ervoor dat u uw website optimaliseert voor zoekmachines als Google of Bing. Maak gebruik van zoekwoorden, zorg voor een goede laadsnelheid en een geoptimaliseerde inhoud van de website.
  4. Maak uw website responsive met de juiste webdesign tools: zorg ervoor dat uw website geoptimaliseerd is voor mobiele apparaten, zoals tablets en smartphones.
  5. Wie is uw doelgroep? Maak een lijst van uw doelgroep en ontwikkel een strategie om deze groep te bereiken. Overweeg verschillende kanalen, zoals sociale media, e-mailmarketing en advertenties om uw doelgroep te bereiken.
  6. Maak gebruik van sociale media om uw nieuwe website te promoten: dit kan inhouden dat u teasers of sneak peeks deelt, voordat u de website lanceert om de interesse van uw volgers te wekken.
  7. Monitor uw website na de lancering: analyseer de websitegegevens om te zien hoe de website presteert en of dat er wellicht aanpassingen nodig zijn.

Wat weten we nu?

Voordat u een website ‘de lucht inschiet’, is een zorgvuldige planning en voorbereiding nodig om ervoor te zorgen dat die lancering soepel verloopt en de nieuwe website zijn werk doet. Plan uw lancering goed, test uw website grondig en maak gebruik van verschillende promotiekanalen om de doelgroep te bereiken. Meer blogs over goede marketing leest u als u op de link klikt.