Metaal bewerken hand- of machinewerk?

Rotated industry mechanism - automatic for machine processing of metal, industrial background, close up

Binnen een metaalbewerkingsbedrijf worden er verschillende soorten materialen bewerkt. Dit kan naast metaal ook om monel en staal gaan. Tot op de dag van vandaag worden deze materialen nog met de hand gemaakt. Als er heel nauwkeurig te werk gegaan moet worden en waar veel precisie bij nodig is. Maar het overgrote deel van alle producten komt bij machines terecht. Dit maakt dat de productie sneller kan. Door machines zijn er ook meer mogelijkheden van bewerken ontstaan. Naast het nog altijd aanwezige menselijke ambacht, zijn machines inmiddels in deze industrie onmisbaar geworden.

Boren, frezen en draaien

Technieken die gebruikt worden binnen een metaalbewerkingsbedrijf zijn het boren, het frezen en draaien. Hier zijn verschillende machines voor binnen een bedrijf.

  • Boren: Voor het boren is een krachtig apparaat nodig. Dit wordt gebruikt als er een gat in het product geboord moet worden. Dit kan in verschillende maten.
  • Frezen: Het uitvoeren van een bewerking gebeurt met frezen. Door rotatie kunnen er onderdelen verwijderd worden.
  • Draaien: met behulp van een draaimachine wordt een product stevig vastgeklemd en met een draaiende beweging bewerkt.

Metaalbewerkingsbedrijf nummer één

Tijdens het frezen wordt een product in eenzelfde stand gehouden. Met draaien beweegt het product al dan niet gelijktijdig mee. In Nederland zijn er verschillende metaalbewerkingsbedrijven. Een bekende naam in Nederland en wie ook al heel wat jaar werk levert is het bedrijf van de gebroeders Nijssen. Hier werken echte vakmensen die elke dag weer als een uitdaging zien. Zij die een feestje maken van een goed staaltje frees-, draai- en boor werk. Je vindt meer informatie op www.gebr-nijssen.nl.