Het bepalen van de aluminium prijs!

kh-metals.nl

Metaal heeft een waarde. Dat is misschien gek, maar als jij metaal gaat kopen dan betaal jij er wat voor. Ook kun jij het nog verkopen. Zo is er een aluminium prijs en een ijzer prijs. Het metaal met de hoogste waarde is koper. Wanneer jij koper gaat verkopen dan kun jij daar aardig wat voor vragen. Nu is de prijs van een metaal niet zomaar te bepalen. Jij kunt niet zeggen dat jij vijftig euro voor drie kilo gaat betalen. Je kunt het dan ook niet zomaar op marktplaats verkopen. Er zijn namelijk bedrijven die het van jou willen kopen. Dat is natuurlijk super handig, want jij kunt er makkelijk van af. Daarnaast is het zo dat bij die bedrijven de prijzen op de website te vinden zijn. Hierdoor kun jij een schatting maken over wat jij ongeveer gaat krijgen

aluminum prijs

Prijs bepalen

De prijs bepalen is niet zo lastig. Er zijn twee factoren die de aluminium prijs bepalen. De eerste factor is het vraag en aanbod. Wanneer er veel beschikbaar is van dit metaal dan zal de prijs ook gaan dalen. Dat spreekt natuurlijk voor zich. Wanneer er dus weinig van beschikbaar is wat nu ook het geval is dan zal de prijs gaan stijgen. Hierdoor heeft koper een hele hoge waarde. Het bedrag dat jij krijgt en dus de uiteindelijke prijs die wordt bepaalt door het gewicht van het metaal. Aluminium heeft de laagste waarde van alle metalen. Dat komt, omdat het een metaal is die veel voorkomt. Het kost daarom iets meer dan een euro. 

Recyclen

Dat er een aluminium prijs heeft is natuurlijk, omdat er steeds meer wordt gerecycled. Dit is om dezelfde redenen dat plastic wordt gerecycled. Het is slecht voor het milieu om te maken en het wordt anders weggegooid en niets meer naar om gekeken. Daarnaast beland veel bij een stort en dat is zonde. Je kunt er namelijk nog aardig wat aan verdienen. De bedrijven die het van jou kopen, verkopen het natuurlijk ook weer door aan bedrijven die het kunnen verwerken tot nieuwe metalen. Het is niet echt een nieuw metaal, maar het kan wel weer worden gebruikt. De stukken metaal die niet meer goed zijn zullen dan ook worden weggegooid.

Ophalen of brengen?

Jij krijgt de keuze om het metaal te laten ophalen of zelf te brengen. Nu is het laten ophalen voor de meeste de verstandige keuze. Het neemt namelijk voor jezelf minder tijd in beslag. Vaak wordt er dan ook een container op het terrein geplaatst waar het metaal dan in wordt gegooid. Als de container dan vol is kun jij die laten ophalen en wordt bij het bedrijf de container gewogen. Jij krijgt de aluminium prijs dan vanzelf doorgestuurd en je kunt dan een betaalverzoek sturen.