Je administratie uitbesteden aan de boekhouder in Maassluis

administratie uitbesteden

Heb jij een bedrijf opgericht of werk je als ZZP’er? Dan is het belangrijk om een goed beeld te hebben van alle financiële en fiscale verplichtingen die je hebt. Hierbij kun je denken aan het juist bijhouden van de administratie, het juist wegschrijven van investeringen en inkomsten en natuurlijk het juist indienen van de belastingen. Echter is het ook belangrijk dat je een goed beeld hebt van alle fiscale voordelen die je als beginnend- of gevorderd ondernemer hebt. Denk hierbij aan kleine ondernemingsregelingen, maar ook aan de KOR of de investeringsaftrek. Een boekhouder in Maassluis kan je helpen om dergelijke zaken op een rijtje te krijgen. De voorwaarden van de voordelen veranderen namelijk regelmatig en een goede boekhouder of accountant is hiervan op de hoogte.

Boekhouder in Maassluis voor je financiële administratie

Een goede boekhouder in Maassluis kun je gemakkelijk vinden via het internet en via die weg te bereiken. Het is belangrijk om te zoeken naar een boekhouder die kennis heeft van accountancy en fiscaliteiten. Hierdoor kan een dergelijke boekhouder je namelijk helpen bij zowel het bijhouden van de financiële administratie als het verwerken van de fiscale aangiftes. Hierdoor weet je zeker dat je het maximale uit de fiscale mogelijkheden haalt. Bij een boekhouder kun je kiezen of je het bijhouden van de administratie uitbesteedt of dat je dit zelf op wilt pakken. Wanneer je dit zelf doet, zul je alles na het vierde kwartaal opsturen naar je boekhouder of accountant. Hij of zij zal er voor zorgen dat al deze elementen op een goede manier worden afgewikkeld en verzonden naar de Belastingdienst in de vorm van een jaarrekening en jaarafrekening.

Boekhouder versus accountant

We horen en gebruiken de woorden boekhouder en accountant vaak door elkaar. Hierbij weten we meestal niet wat nou eigenlijk het verschil is tussen die twee. Echter is er weldegelijk een heel groot verschil tussen deze termen. Allereerst is accountant een beschermde titel en boekhouder niet. Dat wil zeggen dat iedereen zichzelf zomaar boekhouder mag noemen maar je voor de accountant titel verscheidene certificaten zult moeten halen. Het is dan ook belangrijk om te kijken welke jij persoonlijk nodig hebt. Een accountant is vaak iets duurder dan een boekhouder, omdat hij of zij meer kennis heeft van fiscaal recht en je hierdoor beter kan helpen. Een boekhouder is over het algemeen iemand die enkel de boekhouding voor je bijhoudt en wellicht ook de aangifte voor je kan doen. Een boekhouder in Maassluis is dan ook vaak gecombineerd met een fiscalist of accountant, zodat je zelf kunt kiezen waar je gebruik van wilt gaan maken.

Boekhouder in Maassluis en fiscale diensten

Een goede boekhouder in Maassluis zal je ook kunnen helpen met meer ingewikkeldere zaken. Denk bijvoorbeeld aan het werken met transactie van investeerders of het bezit van eventueel vastgoed als bedrijf. Hierbij worden je aangiftes en de bijhorende fiscale wetten een heel stuk ingewikkelder. In die gevallen wil je dan ook gebruik maken van een goede boekhouder in Maassluis die je hierbij kan helpen.