Hoe maak je een klein bedrijf winstgevend?

Searching Browsing Internet Data Information Networking Concept

Het internet is enorm belangrijk geworden, ook voor kleine bedrijven. Het is ook enorm makkelijk geworden om een klein bedrijf te starten en deze winstgevend te maken. Hoe dat in elkaar zit vind je in dit artikel. We gaan het hebben over internet marketing en welke vormen winstgevend kunnen zijn voor kleine bedrijven (Bron: PositiveDigits).

Search Engine Optimalisation

SEO of zoals de titel zegt, Seach Engine Optimalisation, is de manier om meer naamsbekendheid te krijgen op het internet. Met een grotere naamsbekendheid komt namelijk ook een hogere omzet. Maar hoe of wat is SEO. SEO werkt op het feit dat consumenten in een zoekmachine zoeken naar producten of diensten, hierbij krijgen zij een resultatenlijst en vanuit deze lijst is de kans groot dat zij een aankoop maken. Als we naar het consumentengedrag kijken zien we dat meeste consumenten niet naar de tweede pagina en vrijwel nooit naar de derde pagina van de zoekresultaten gaan. Daarom is het belangrijk om op de eerste pagina van de zoekresultaten te komen. Dit wordt gedaan door linkjes te verspreiden op het internet die linken naar jouw bedrijf. Zo zien steeds meer mensen jouw linkjes en kom je sneller op de eerste pagina. SEO werk is echter niet moeilijk maar kost wel veel energie en tijd. Daarom laten meeste mensen dit binnen hun marketingbudget uit besteden bij bedrijven zoals internet marketing waalwijk. Zo krijgen ze het beste uit SEO geserveerd door experts.

Social Media

Een andere manier om veel omzet te maken als klein bedrijf is door social media. Dit kan op twee manieren.

  1. Social Media accounts. Voor een bedrijf is het belangrijk om social media accounts te hebben. Hiermee kan je veel contact leggen met consumenten en hun up to date houden over wat jouw bedrijf bezig houdt. Tevens kan je zo ook nieuwe klanten krijgen door vaak te posten en tags te gebruiken.
  2. Social Media Adverteren. Daarnaast kan je met je account ook adverteren op social media, hierdoor zien meer mensen een post van jouw bedrijf.