Een zakelijke lening nodig voor je bedrijf

zakelijke lening rente

Dit is dus wat u van een bank kunt verwachten wanneer u een commerciële zakelijke lening met rente aanvraagt ​​voor uw bedrijf, zoals natuurlijk de rente voor een zakelijke lening. Er zullen natuurlijk af en toe uitzonderingen zijn op elke regel, maar hier zijn de algemene regels:

Onderpand

Zoals ik hierboven heb uitgelegd, lenen banken geld aan startups. Uw bedrijf moet vaak harde activa hebben die het kan beloven om een ​​zakelijke lening te ondersteunen. Banken kijken heel zorgvuldig naar deze activa om ervoor te zorgen dat ze het risico verkleinen. Als u bijvoorbeeld debiteurenadministratie verpandt om een ​​commerciële lening te ondersteunen, controleert de bank de rekeningen van de belangrijkste vorderingen om er zeker van te zijn dat die bedrijven solvabel zijn; en zij aanvaarden slechts een deel, vaak 50 of soms 75%, van de vorderingen ter dekking van een lening. Wanneer u een voorraadlening krijgt, accepteert de bank slechts een percentage van de voorraad en zullen ze eerst veel banden schoppen om er zeker van te zijn dat het geen oude en verouderde voorraad is. De behoefte aan onderpand betekent ook dat de meeste eigenaren van kleine bedrijven persoonlijke activa, meestal huisvermogen, moeten verpanden om een ​​zakelijke lening te krijgen.

zakelijke lening rente

Bedrijfsplan

Er zijn uitzonderingen, maar voor de overgrote meerderheid van commerciële leningaanvragen is een businessplan-document vereist. Tegenwoordig kan het kort zijn – misschien zelfs een slank businessplan – maar banken willen nog steeds dat standaardoverzicht van bedrijf, product, markt, team en financiën.

Alle financiële gegevens van uw bedrijf

Dat omvat alle huidige en vroegere rente van een zakelijke lening, schulden, alle bankrekeningen, investeringsrekeningen, creditcardrekeningen en natuurlijk ondersteunende informatie, inclusief belasting-ID-nummers, adressen en volledige contactgegevens.

Volledige details over Debiteuren

Om een zakelijke lening rente aan te vragen willen banken ook details over uw debiteuren. Dat omvat ouderdom, account-voor-account-informatie (voor het controleren van hun kredietwaardigheid) en verkoop- en betalingsgeschiedenis. Als u niet weet wat uw debiteurenadministratie is, tel dan uw zegeningen. Als u die had, zou u het weten.

Volledige details over crediteurenadministratie

Dat omvat de meeste van dezelfde informatie als voor debiteurenadministratie en bovendien willen ze kredietreferenties, bedrijven die op rekening aan uw bedrijf verkopen en die kunnen instaan ​​voor uw betalingsgedrag.