De voordelen van een zakelijke lease voor de fiets

Office op de laptop

Er zijn een aantal voordelen als je kiest voor een zakelijke lease voor een fiets, in plaats van een auto van de zaak. Maar wat zijn die voordelen precies? De fiets is een gezondere vervoersoptie voor je werknemers. Het is ook een manier om bij te dragen aan het verminderen van vervuiling en het behoud van het milieu. Fietsen zijn ook geweldige alternatieve transportmiddelen. Het is natuurlijk afhankelijk van de locatie en de toegankelijkheid van je bedrijf. Ten slotte zijn fietsen veel beter dan auto’s in termen van kosten en onderhoud. Hoewel fietsleasing niet voor iedereen is weggelegd, kun je dit voor je bedrijf best overwegen vanwege deze voordelen. Lees verder voor meer informatie!

Deze zakelijke lease is gezonder voor je werknemers

Fietsen zijn natuurlijk een gezondere optie in vergelijking met andere soorten voertuigen. Als je een traditionele fiets leaset, dan geef je je werknemers de kans om fysiek actief te zijn als ze van en naar het werk gaan. Dit is eigenlijk zeer voordelig, vooral als ze het te druk hebben en niet genoeg tijd hebben om actief te blijven en te sporten. Ook al hebben ze genoeg te doen, ze zullen toch voldoende kunnen bewegen door van en naar het werk te fietsen. Het is een goede manier om de mentale gezondheid van je werknemers op peil te houden. Fietsen kan tevens therapeutisch werken, en je zult hierdoor helderder gaan denken. Houd wel rekening met de beperkingen van fietsen. Ze zijn bijvoorbeeld niet geschikt om  meerdere mensen te vervoeren, of om naar verre locaties te reizen. Houd altijd rekening met de woon-werkverkeersituatie van je werknemers, voordat je kiest voor deze meer fysieke lease.

Fietsen veroorzaakt minder vervuiling

Welke voordelen zijn er nog meer? Fietsen vervuilen het milieu niet. Het is een puur manueel mechanisch voertuig dat alleen je lichaam nodig heeft om het in beweging te krijgen. Fietsen produceren ook geen lucht- of geluidsoverlast. Je draagt dus bij aan een schone en veilige milieu. Dit is iets waar iedereen zich op zou moeten richten, zodat mensen die van en naar hun werk gaan, kunnen genieten van schone, frisse lucht. Zeer verontreinigde lucht kan namelijk gevolgen hebben voor je werknemers. Vervuiling kan verschillende gezondheidsproblemen veroorzaken en dat is natuurlijk nadelig voor iedereen. Stap dus op de fiets!

De kosten zijn lager

Een ander groot voordeel zijn de goedkope kosten. Fietsen zijn aanzienlijk goedkoper dan auto’s. Daarnaast hebben fietsen veel minder onderhoud nodig dan een auto. Dat betekent dat je bijvoorbeeld de olie niet hoeft te verversen, de motor niet hoeft te testen, de verlichting niet hoeft te controleren, en de accu niet hoeft na te kijken. Fietsen hebben meestal alleen af en toe wat onderhoud nodig. Het kan ook zijn dat je een band moet wisselen, maar dat zijn allemaal kleine dingen in vergelijking met het onderhoud van auto’s. het grootste voordeel is dat fietsen helemaal geen brandstof verbruiken. Een zakelijke lease voor fietsen is dus een geweldig idee voor alle medewerkers!