Doorlopend krediet aanvragen perfect voor langere periode extra bestedingsruimte

Als je graag iets wilt kopen of als je van plan bent je huis of een deel ervan te verbouwen, dan moet je over geld beschikken. Heb je dit niet of niet helemaal, dan kun je geld lenen. In dat kader kun je een doorlopend krediet aanvragen of kun je proberen een persoonlijke lening los te weken. Een doorlopend krediet aanvragen doe je vooral als je gedurende een langere periode meer bestedingsruimte wenst. De persoonlijke lening wordt vaker afgesloten voor een eenmalige uitgave, bijvoorbeeld voor de aankoop van een auto.

Doorlopend krediet aanvragen als je langere tijd extra geld achter de hand wilt hebben

Een doorlopend krediet aanvragen is het aanvragen van een zeer flexibele lening. Met de bank of de kredietverstrekker spreek je een kredietlimiet af en tot aan die limiet neem je geld op wanneer en hoe vaak je wenst. De enige beperking is de afgesproken limiet. Sommige mensen hebben niet zozeer een doel met het afsluiten van een doorlopend krediet, maar willen gewoon geld achter de hand hebben. En dat heb je met een doorlopend krediet aanvragen.

Al afgelost geld kun je opnieuw opnemen

Het bijzondere aan deze leenvorm is dat je eerder afgeloste bedragen opnieuw op kunt nemen. Om die reden staat de looptijd van een doorlopend krediet dus nooit op voorhand vast. Neem je al afgelost geld opnieuw op, dan wordt de looptijd van het doorlopend krediet dus automatisch verlengd. Bij de andere leenvorm, de persoonlijke lening, kun je afgeloste bedragen niet opnieuw opnemen. Daardoor staat de einddatum bij een persoonlijke lening altijd vast.

Doorlopend krediet aanvragen: je betaalt elke maand een bedrag rente en aflossing

Een doorlopend krediet aanvragen betekent meteen ook dat je de verplichting hebt om elke maand een vast bedrag af te lossen. Die aflossing bestaat uit een deel aflossing en een deel rente. Bij een doorlopend krediet is de rente variabel. De geldverstrekker kan de rente tijdens de lening dus veranderen. Veel mensen gaan een doorlopend krediet aanvragen omdat ze gedurende een langere periode meer bestedingsruimte willen. Het doorlopend krediet is dan een perfecte leenvorm.

Geef aan als je de lening wilt beëindigen

Heb je het doorlopend krediet afgelost, dan wil dat niet zeggen dat de lening ook meteen beëindigd wordt. Integendeel. Het beëindigen van de lening dien je zelf aan te geven bij de geldverstrekker. Doe je dat niet, dan zou je als het ware weer opnieuw kunnen beginnen en kun je weer geld opnemen tot de afgesproken kredietlimiet.

BKR geeft kredietverstrekker advies

Doorlopend krediet aanvragen? Dat wil niet automatisch zeggen dat je de lening ook daadwerkelijk krijgt. Elke aanvraag wordt eerst gecheckt bij het BKR in Tiel. Kom jij je betaalverplichtingen altijd keurig na, dan staat niets het afsluiten van een doorlopend krediet in de weg. Het BKR kan echter een negatief advies geven. Het is uiteindelijk altijd aan de geldverstrekker zelf om je al dan niet consumptief krediet aan te bieden of niet.