Dit wil je weten over mobiele kranen

Mobiele kranen komen in allerlei vormen. In deze blog lees je er alles over!

Als we het hebben over hijskranen, dan zullen de meeste mensen snel denken aan de hijskranen die ze bij bouwplaatsen zien staan. Er zijn hier twee varianten van: de mobiele hijskraan en de vaste torenkraan. Zoals de namen al een beetje verklappen, kan de mobiele variant zich verplaatsen en de vaste torenkraan niet.

Mobiele hijskranen

Maar van de mobiele hijskranen bestaan ook weer meerdere soort. De meest simpele versie is een torenkraan op wielen. Deze ziet eruit als een vrachtwagen waar een hijskraan op staat en heeft een extra cabine die met de mast mee naar boven kan gaan zodat de machinist op grote hoogte kan werken. Er is ook een alle terrein kraan. Deze kan zich verplaatsen over bouwterreinen en openbare wegen. Deze soort mobiele kraan is erg wendbaar doordat alle assen kunnen meedraaien. Dit soort mobiele kranen zijn te herkennen aan een platte cabine aan de voorkant en zien er dus anders uit dan de typische voorkant van een vrachtwagen.

Kranen voor het ruige werk

Een variant op de alle terrein kraan is de ruw terrein kraan. Dit is een wat ruigere versie van de alle terrein kraan en heeft een 4×4 asconfiguratie en aandrijving. Interessant aan deze kraan is dat die niet over de snelweg mag rijden en vervoerd moet worden door een andere vrachtwagen. Een ruw terrein kraan heeft één cabine.

Kraanwagens zijn mobiele kranen waarvan de mast erg ver kan uitschuiven. Deze kranen zijn ook heel erg wendbaar en worden vaak gebruikt in steden doordat ze wendbaar zijn en erg hoog kunnen reiken. Een variant hierop is de city kraan. Dit is een kruising van een kraanwagen en een ruw terrein kraan en zijn zeer geschikt voor bouwterreinen in de stad doordat deze tot grote hoogte kan reiken en zich over ruwe ondergrond kan bewegen.

Welke soort mobiele kraan u kiest hangt dus ook sterk af van het soort werkzaamheden. Bij zware werkzaamheden is het slim om te kiezen voor een mobiele toren kraan of een alle terrein kraan. Deze kunnen over het algemeen het hoogst en verst reiken.

Op trucks.nl kunt u terecht als u op zoek bent naar een mobiele kraan te koop. Er is uitgebreide keuze uit meerdere bekende merken, verschillende prijsklassen en natuurlijk verschillende uitvoeringen. Of u nu op zoek bent naar een gebruikte of gloednieuwe mobiele kranen, bij trucks.nl bent u aan het juiste adres.