WIA uitkering bij arbeidsongeschiktheid

WIA uitkering is aan de orde wanneer een werknemer deels of volledig arbeidsongeschikt raakt. Dit geldt ook voor een werknemer als hij of zij slachtoffer is van een bedrijfsongeval. Dit is namelijk mij overkomen en dankzij het meedenken van de advocaat, heb ik nog steeds een inkomen. De advocaat die mij heeft bijgestaan is werkzaam bij sapadvocaten.nl. Het krijgen van een ongeval gebeurd helaas erg vaak. Wanneer je dit van iemand hoort, dan denk je er even aan en dan vervolg je je dagelijkse bezigheden. Tot dat dit je zelf overkomt dan staat letterlijk de hele wereld even stil. 

Nadat ik van de schrik was bekomen en ik na twee weken al uit het ziekenhuis mocht, kon ik gaan starten met therapie. Echter zal mijn (volledige)herstel nog onzeker blijven als ik de artsen mag geloven. Voorlopig ben ik nog volledig arbeidsongeschikt en ik wist niet dat ik in mijn geval een beroep op een WIA uitkering kon doen.

WIA uitkering

 

Met een WIA uitkering behoud ik mijn inkomen

Naast de WIA uitkering heb ik ook een schadeclaim van mijn werkgever gekregen. Het ongeval is door achterstallig onderhoud gekomen en dit is mijn werkgever aan te rekenen. Gelukkig was mijn werkgever het hiermee eens en inmiddels zijn er op de werkvloer een hoop regels veranderd en zijn er veel machines aangepast. Het had voor mij heel anders kunnen aflopen en ik ben erg blij dat ik nu vordering behaal in mijn herstel. 

Dankzij de hulp en begeleiding van de advocaat die ik heb ingeschakeld. Heb ik de juiste stappen ondernomen en ben ik erg blij dat ik niet zonder inkomen ben komen te zitten. Het was natuurlijk te verwachten dat mijn werkgever mijn contract niet zou verlengen. Maar nu ga ik mij volledig focussen op mijn herstel zodat ik in de toekomst weer kan gaan solliciteren.

Uitkering