Werk aan je persoonlijke effectiviteit via een cursus bij tijdwinst.com

Als je kijkt naar een bepaalde strategie die je wilt implementeren, dan kun je het de effectiviteit van die strategie vaak afmeten aan de resultaten. Als je via een bepaalde strategie alle doelen behaald die je voor ogen had, dan is de strategie klaarblijkelijk enorm effectief. Mocht het zo zijn dat je bijvoorbeeld geen van je doelen haalt of alleen maar een paar van je doelen, dan is het duidelijk dat de strategie of de uitvoer van de strategie niet bepaald effectief is. Je moet je strategie dan herzien. Een strategie is iets externs. Dus daar kun je buiten jezelf aan sleutelen. Maar je kunt natuurlijk ook naar jezelf kijken en vervolgens kun je kijken naar hoe effectief je zelf bent. Dit kun je op heel basaal niveau doen door naar de effectiviteit te kijken van je kookkunsten. Maar je kunt ook naar je persoonlijke effectiviteit kijken binnen de sfeer van je werk of je carrière. Het gaat dan om specifieke vaardigheden die je als persoon hebt (of niet hebt) en die invloed hebben over hoe effectief je kunt zijn in je interacties met collega’s, het halen van je doelen, het uitvoeren van je werkzaamheden, et cetera. Zo kun je je persoonlijke effectiviteit ernstig verstoren als je je emoties niet in de hand hebt. Ook heldere doelen kunnen formuleren die haalbaar zijn, is onderdeel van je persoonlijke effectiviteit. Als je het idee hebt dat je zelf niet altijd even effectief bent, dan kun je bij tijdwinst.com terecht voor tips over persoonlijke effectiviteit. Ook kun je een cursus volgen om je persoonlijke effectiviteit te verbeteren. De tips kunnen je helpen om bijvoorbeeld beter te leren omgaan met woede. Woede dient niet onderdrukt te worden, want dan gaat er van alles mis in de hersenen. Als je er een gewoonte van maakt om emoties te onderdrukken, dan zal je op den duur ook minder intens je positieve emoties ervaren. De negatieve emoties worden echter alleen maar intenser en lastiger te reguleren. Het is alsof je een vulkaan wilt dichtstoppen met een stop. Als je dat doet, dan neemt de druk alleen maar verder toe en dus is de uiteindelijke eruptie een stuk groter. Met woede kun je daardoor dingen doen waar je spijt van krijgt, je bent minder goed in sociale situaties en mensen krijgen eerder een hekel aan je. Dit komt je persoonlijke effectiviteit uiteraard allemaal niet ten goede. Daarom is het van groot belang om die emoties goed te reguleren. Direct uiten is niet goed, maar onderdrukken ook niet. Een goede oplossing voor het reguleren van woede is afleiding. Hier lees je meer over op persoonlijkeeffectiviteit.nl. 

Kijk snel op de website voor persoonlijke effectiviteit tips

Voordat je meteen een hele cursus volgt, kun je eerst ook gewoon een kijkje nemen op de website van persoonlijkeeffectiviteit.nl. Hier kun je in ieder geval de nodige tips lezen over hoe je je effectiviteit op persoonlijk vlak kunt verbeteren.  

Volg verschillende cursussen bij tijdwinst.com

Als je op zoek bent naar cursussen voor andere vaardigheden, dan kun je ook een beroep doen op tijdwinst.com. Zo kun je bij tijdwinst.com ook cursussen volgen als: 

  • Gesprekstechnieken
  • Feedback geven
  • Assertiviteit