Wat is Snus tabak?

Snus tabak2

Ben jij het gebruik van snus tabak aan het overwegen? Dan ben jij zeker benieuwd naar meer informatie over dit product. We gaan dieper in op wat de effecten zijn van snus tabak.

Heb jij al gehoord van snus tabak? De tabaksvrije snus maakt een opmars in de wereld!

Tegenwoordig zijn er steeds meer manieren om nicotine in het lichaam op te nemen zonder te roken. Naast sigaretten, waarvan bekend is dat ze schadelijk zijn voor onze gezondheid, zijn er andere tabaksproducten of nicotine vervangende producten. Deze producten kunnen jou voorzien van je dagelijkse dosis nicotine zonder te roken. Kortgeleden hebben verschillende fabrikanten een nieuwe vorm van Zweedse Snus ontwikkeld, namelijk een variant zonder tabak. Wil je meer te weten komen over deze vorm van Snus? Lees dit artikel dan vooral verder.

Wat is snus tabak precies?

Snus is tabaksvrij, maar wordt niet gerookt. Dit houdt in dat je toch gebruikt maakt van nicotine in je lichaam krijgt, zonder dat je het rookt.

Er zijn verschillende soorten snus tabak. Dit zijn de meest bekende:

Zweedse snus: Een zeer populaire vorm van snus die voornamelijk in Scandinavië vaak wordt gebruikt. Deze snus is droog en plaats je voor een bepaalde tijd onder je bovenlip.
Snus zonder tabak: De naam zegt het al, deze snus bevat geen tabak. Een voorbeeld hiervan zijn de populaire nicotine pouches. Deze vorm is ook in Nederland bezig aan een flinke opmars.
Snus zonder tabak en nicotine: Als laatste is er ook nog de snus die zowel de tabak als ook de nicotine links laat liggen. Deze laatste variant bevat dus de minst gelijkwaardige ingrediënten als de originele sigaret.
Wil jij nu meer weten en lezen over snus? Lees verder op de website van The Snus Company.

Snus tabak