Textiel zelf bedrukken? Dat kan met een transferpers

transferpersen

Ben jij van plan om privéredenen of om bedrijfsmatige redenen eigenhandig verschillende stukken textiel van een afbeelding te voorzien, bijvoorbeeld het logo van je bedrijf? Zeker als het om grote aantallen gaat loont het de moeite een transferpers in huis te halen. Met een eigen transferpers kun je op elk gewenst moment kledingstukken bedrukken, iets dat ook wel transferpersen of het tot stand laten komen van een transfer genoemd wordt. Bij een transferpers gebeurt een transfer door middel van druk en warmte. Om deze reden wordt dit apparaat ook wel een hittepers genoemd. Het grote voordeel van deze werkwijze is dat je de machine het zware werk laat doen. Het resultaat mag er vervolgens zijn: de bedrukking laat niet los en behoudt zeer lang de oorspronkelijke kwaliteit. 

transferpersen

Stappenplan zelf textiel bedrukken

Grofweg kun je stellen dat, wanneer je de transferpers en het kledingstuk paraat hebt, een transfer in vier stappen tot stand komt:

1. Eerst stel je de gewenste temperatuur, tijdsduur en druk in op je transferpers. Als je wilt weten welke instellingen je moet gebruiken, volg dan de instructies van de betreffende folie en het textielstuk in kwestie

transferpersen

Textiel zelf bedrukken? Dat kan met een transferpers

2. Als de instellingen correct zijn, plaats je het textiel op de plaat. De gewenste bedrukking leg je daar vervolgens bovenop. Daarna dek je het geheel af met beschermfolie. 

3. In wezen kun je nu gaan persen. Duw daarvoor de pers volledig omlaag en wacht tot de transfer is vervolledigd. Let op: ga pas daadwerkelijk drukken als alles recht ligt en de instellingen zonder meer in orde zijn.4. Als de door jou gebruikte folie plastic aan de achterkant heeft, haal dit dan weg en verricht vervolgens nog een korte napersing. Op deze manier laat je de transfer definitief worden. Hierna is je textielstuk klaar – en hopelijk even goed als je je het had voorgesteld.