Tent kopen of huren? Waar moet ik op letten?

Een tent kopen of huren is een moeilijke klus. Het opzetten van een tent krijgt een geheel nieuwe betekenis als je het hebt over een elegant, wit zeildoek! Het outdoor huwelijksthema is de nieuwe mode. Van parken tot stranden, achtertuinen tot countryclubs, iedereen van de rijken en beroemdheden tot de naastgelegen familie is op zoek naar de perfecte plek om een perfecte dag door te brengen. Als een chique feesttent, met fonkelende lichtjes en slingers niks is meer te gek. Mocht je aan dit soort outdoor ideeën denken, is vaak een tent erg belangrijk. Voor een overzich kijk dan eens op Kontent Structures partytenten. Maar waarop moet je eigenlijk letten, wanneer je een tent gaat kopen of huren?

Wat kan Kontent Structures allemaal maken voor jou?

Kontent Structures is een bedrijf dat tenten op maat maakt. Je kan daar tenten kopen of verhuren. Het hangt geheel af van jou. Ook bedrijven kunnen een vrijblijvende offerte aanvragen. Als bedrijf kun je op maat een tent laten maken die je als opslagruimte of verkoopruimte kunt gebruiken. Daarom is het goed om te weten waarop je moet letten, wanneer je een tent gaat kopen of huren.

Let op:

  1. Ga eerst na waarvoor je de tent nodig hebt

Het is het beste om hier op brute wijze eerlijk tegen jezelf te zijn. Heb je die ultralichte tent echt nodig, of kun je wegkomen met iets zwaarder (en dus minder duur) omdat je gewoon op pad bent voor overnachtingen en weekendtrips? Heb je tijd om te gaan backpacken, of moet je gewoon een eenvoudige car-campingtent kopen? Heb je het nodig als opslagruimte?

  1. Overweeg de grootte

De grootte is een primaire overweging, wanneer je een tent moet kopen of huren. Niet raden of schatten. Stel jouw tabellen en linialen in en meet de breedte, diepte en hoogte van jouw opstelling. Onthoud ook dat je voldoende ruimte voor bezoekers en klanten nodig hebt, dus houd ook rekening met het typische bezoekersaantal. De unieke 100% waterdichte verbindingssysteem zorgen ervoor dat jouw evenement of gasten droog blijft, ongeacht de grootte of configuratie.

  1. Overweeg kleur

Tenten zijn verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren, dus je zult er een willen vinden die de persoonlijkheid van jouw bedrijf of organisatie weerspiegelt. Je moet er zeker van zijn dat je een tent selecteert die past bij jouw logo- en merkkleuren. Als je veel buitenevenementen bijwoont op een warme, zonnige locatie, kun je ook kiezen voor een lichtere tent die de zon weergeeft en jou en jouw bezoekers gedurende het hele evenement koel houdt.

  1. Opslag en opstelling

Hoe lang duurt het om de tent op te zetten? Welke opslagruimte is vereist? Je wilt een tent of structuur die gemakkelijk kan worden opgeslagen en opgesteld. Langere opstelling, vaak vereist voor grotere tenten en evenementstructuur, is misschien niet problematisch als je meestal evenementen van meerdere dagen doet, terwijl het meer een probleem is als je het voor korte dagevenementen of pop-uppromoties gebruikt. Er is een breed scala aan accessoires en paalopties voor wat betreft installatie. Je kunt kiezen tussen standaard inklapbare paalpakketten voor licht gewicht en semipermanente zwenkbare palen. Let op dat ze ontworpen zijn voor eenvoudige installatie, opslag en transport.