Snel een zakelijk energie afsluiten met deze tips

Wanneer je een ondernemer bent met een eigen bedrijfspand is het noodzakelijk om een zakelijk contract omtrent mkb energie of grootzakelijke energie af te nemen. Ben je net begonnen met ondernemen of heb je een bedrijf overgenomen en heb je geen idee wat voor een soort energiecontract je nodig hebt? Geen zorgen: in dit artikel lees je de nodige tips en tricks waarmee je direct aan de slag kunt gaan zodat je binnen no time een zakelijk energiecontract hebt geregeld.

Kleinzakelijke of grootzakelijke energie

Voordat je op zoek gaat, moet je weten of je een kleinzakelijk of grootzakelijk energiecontract nodig hebt. Vrijwel alle zzp’ers en de meeste mkb’ers hebben een kleinzakelijk contract nodig. Ben je een mkb’er en twijfel je daarover? Je netbeheerder kan je hier altijd meer over vertellen. Ook kun je aan de totale capaciteit van alle elektrische aansluitingen in je bedrijfspand zien of je een kleinzakelijke of grootzakelijke verbruiker bent. Wanneer die capaciteit groter is dan 3 x 80 Ampère en wanneer de capaciteit van de gasaansluiting groter is dan 40m3 per uur dan ben je een grootzakelijk energieverbruiker. Is de capaciteit juist kleiner? Dan heb je een kleinzakelijk contract nodig. Er is een paar verschillen te ontdekken tussen beide soorten contracten. Zo krijg je bij een kleinzakelijk energiecontract slechts één factuur en bij een grootzakelijk energiecontract twee. Ook betaal je bij kleinzakelijk een vooraf bepaald bedrag per maand en bij grootzakelijk voor wat je daadwerkelijk verbruikt.

Groen of grijs energiecontract voor je bedrijf

Weet je eenmaal of je een kleinzakelijke of grootzakelijke verbruiker bent dan is het tijd om te kijken of je een groen of grijs energiecontract wilt hebben. Steeds meer ondernemers kiezen vandaag de dag voor groene energie. Met oog op de toekomst is dit een hele slimme keuze. Groene stroom is namelijk een stuk beter voor het milieu en de aarde dan grijze energie. Dat ligt vooral aan de manier hoe beide vormen van stroom worden opgewekt. Bij de productie van groene stroom komt veel minder CO2 vrij dan bij de productie van grijze energie. Zoals je misschien wel weet, is CO2 een schadelijk gas dat het milieu aantast. Des te minder ervan in de atmosfeer komt, des te beter. Wat daarnaast interessant is om te weten, is dat groene energie uit natuurlijke bronnen wordt gehaald. Denk hierbij aan de zon en de wind. Dat zijn bronnen die nooit op kunnen gaan; in tegenstelling tot de fossiele bronnen waaruit grijze stroom wordt geproduceerd. Weet je al voor welke vorm van energie je gaat?

Begin met zakelijk energie vergelijken voor goede deal

Tot slot moet je uiteraard kijken naar een passend energiecontract waar je als het even kan ook nog korting op kunt scoren. Er is een aantal tips dat je op kunt volgen om een voordelig energiecontract te krijgen. Zo moet je het niet vergeten om te beginnen met zakelijk energie vergelijken. Op die manier krijg je meerdere deals van verschillende aanbieders te zien waardoor je op de hoogte bent van het huidige aanbod voor jouw jaarlijkse energieverbruik. Dat vergelijken hoef je gelukkig niet zelf te doen, maar dat kun je doen door een zakelijke energievergelijker te gebruiken. Op energie-zakelijk.nl vind je zo’n tool waarmee je vandaag nog kunt beginnen. Hiervoor moet je alleen je jaarlijkse energieverbruik weten en eventueel extra wensen zoals de wens voor groene of grijze energie en of je een flexibel of vast energietarief wilt. Vervolgens gaat de tool voor jou op zoek en krijg je meerdere aanbiedingen te zijn waaruit jij de beste match kiest. Simpeler kan bijna niet toch?