Roosters maken voor huishoudelijke klussen

zelfroosteren-inzetten

Wanneer je op jezelf woont zul je natuurlijk best weten dat er veel bij komt kijken. Je moet aan veel dingen denken. Bijvoorbeeld wassen draaien, schoonmaken, afwassen, boodschappen doen en ga zo maar door. Dat zijn veel dingen. Veel mensen vinden het lastig om deze klusjes te doen of om dit een beetje goed in te plannen. Dat is ook wel begrijpelijk. Het huishouden bestaat zoals te lezen is, uit veel handelingen. Wanneer je er dan nog een baan bij hebt, is het vaak lastig om ook nog eens het huishouden goed te plannen. Het kan dan aan te raden zijn om roosters te maken voor alle klussen. Hierover vertellen we in dit artikel meer.

Zo maak je een huishoudrooster

Wanneer het aankomt op huishoudelijke klussen, is het een goed idee om te doen aan zelfroosteren. Je maakt dus als het ware zelf je roosters. Het belangrijkste is het bedenken en opschrijven van alle klusjes die regelmatig moeten plaatsvinden. Zoals dus afwassen, wassen draaien en schoonmaken etcetera. Wanneer je dit hebt opgeschreven kun je beginnen aan je rooster. Zorg ervoor dat je elke dag hebt genoteerd. Van maandag tot en met zondag. Of de dagen dat je met het huishouden bezig wilt zijn. Bepaal dan welke klussen je op welke dag wilt doen. Bijvoorbeeld afwassen elke dag en wassen draaien op dinsdag en vrijdag. Houdt het overzichtelijk.

Tips om in gedachte te houden

Bij het maken van zo’n huishoudrooster zijn er een aantal handige tips die je kunt gebruiken om het rooster maken gemakkelijker te maken. Wanneer je de klusjes noteert per dag, is het aan te raden om kleuren te gebruiken. Per klus. Schrijf bijvoorbeeld wassen in blauw en schoonmaken in geel. Zo kun je in een oogopslag zien wat wat is en is het allemaal een stuk duidelijker. Ook handig om te doen is het neerzetten van een vinkje wanneer een klusje is geklaard. Zo kun je snel zien wat er al is gedaan en wat er nog moet gebeuren. Op deze manier een rooster maken is zeker aan te raden, omdat je de planning zo ook een stuk makkelijker kunt nakomen.