Profiteren van alle voordelen

bureaustoel kopen

Iedereen weet wel dat zitten slecht voor je is. Gelukkig zijn er nu ook andere producten op de markt zoals een zit sta bureau. Dit is een bureau dat zowel in zit- als sta-positie gebruikt kan worden. Het geeft veel voordelen voor mensen die veel achter hun bureau zitten en die op zoek zijn naar een gezonder alternatief. Alleen maar staan is namelijk ook niet goed. Maar door regelmatig van zit- naar sta-positie te wisselen, kun je verschillende spieren aanspannen en ontspannen, wat kan bijdragen aan een betere houding in zowel de sta- als zitpositie en vermindering van lichamelijke klachten zoals rug- en nekpijn.

In hoogte verstelbaar

Ook een in hoogte verstelbaar bureau is een optie voor mensen die niet alleen willen zitten wanneer ze achter hun computer werken. Het voordeel is dat dit bureau waarvan de hoogte kan worden aangepast, je de mogelijkheid geeft om op een comfortabele manier te  werken, zittend en/of staand. Dit type bureau is handig voor mensen die veel tijd spenderen achter hun laptop en iets willen doen aan hun slechte houding. Een slechte houding vroeg aanpakken scheelt problemen op latere leeftijd. Het verstellen van de hoogte is elektrisch en daardoor snel, zo kan je op elk moment van de dag de hoogte aanpassen, afhankelijk van de behoeften.

Een oplossing zoeken dicht bij het probleem

Het belang van een goede zithouding wordt gelukkig niet meer zo onderschat als vroeger. Men beseft vaak sneller dat het nodig is om iets te veranderen aan de houding. Zo kan de laptop worden vervangen door een computer met los scherm zodat het hoger staat en het hoofd niet zo gebogen hoeft te worden om het scherm te zien. Een losse computer is echter erg onhandig in het meenemen. Maar de bureaus met verschillende hoogtes compenseren voor de laptop. Niet de computer maar de tafel wordt in hoogte versteld. Op deze manier wordt een goede zithouding en comfortabele positie bevorderd.