Optimaliseer je informatiestroom met ProcessForce

Lezers met een eigen bedrijf weten het belang van communicatie van informatie naar de verschillende afdelingen. Vaak is dit een element wat grote problemen kan opleveren als het niet goed loopt. En hoe groter het bedrijf met meer afdelingen, hoe belangrijker die informatiestroom is. Deze informatiestroom is in het specifiek essentieel in de procesindustrie. In deze blog leg ik uit wat de procesindustrie is, en hoe je de informatiestroom binnen de industrie kunt optimaliseren. Planlogic is een bedrijf die dit kan regelen, onder andere met hun SAP Business One systeem en het ProcessForce systeem dat specifiek is ontwikkeld voor de procesindustrie. Lees snel verder, veel plezier!

Wat is de procesindustrie precies?

De procesindustrie is een industrie die zich bezig houdt met verwerken van grondstoffen. In deze industrie is het ontzettend belangrijk dat alle elementen van de procesketen in de gaten worden gehouden. Zo kun je namelijk precies weten wanneer een grondstof weer ingekocht moet worden, wanneer er afgifte is van productie en wanneer er afgifte is naar productie. Deze keten in de procesindustrie vereist dus heel veel informatie, en deze informatie moet goed opgeslagen worden en toegankelijk zijn voor productie en logistiek. Met een systeem dat deze informatie goed ordent zorg je ervoor dat er een optimale stroom is vanaf de order van een klant tot aan de productie van de order en het afleveren van de order.

Wat voor soort systeem kan de informatie goed verwerken?

Een systeem dat de informatie goed verwerkt en zorgt dat er geen verstoppingen ontstaan tijdens de productie is tegenwoordig altijd een digitaal systeem. Computers kunnen heel veel rekenwerk voor je doen, wat de procesindustrie een stuk heeft geoptimaliseerd. In deze industrie zijn receptenbeheer, kwaliteitscontrole en traceability heel erg belangrijk, maar deze elementen ontbreken vaak in processystemen. Dan moet er weer een andere software komen die deze elementen binnen het systeem checkt. Dit is echter niet nodig als je het systeem SAP Business One gebruikt van Planlogic.

Wat is ProcessForce en wat is de rol binnen de procesindustrie?

Binnen de procesindustrie werkt Planlogic met ProcessForce. ProcessForce werkt perfect met het SAP Business One systeem. Als je dus al een SAP Business One systeem hebt hoeft dat niet aangepast te worden, gebruikers kunnen gewoon met de SAP schermen blijven werken. Als ProcessForce geactiveerd wordt in het SAP systeem dan komen er extra functionaliteiten beschikbaar, die het proces dus optimaliseren. Dit is dus het meest relevant voor bedrijven in de procesindustrie.