Op zoek naar vernieuwing in uw bedrijf?

AGV 2

Veel bedrijven zijn oud. Er bestaan genoeg bedrijven die in de vroege 20ste eeuw tot stand zijn gekomen, en er zijn zelfs bedrijven die al sinds de 19e eeuw bestaan en nu nog steeds sterk staan. Helaas kan niet elke bedrijf dit zeggen, sommige bedrijven vinden het lastig om met de tijd mee te gaan, en dit is begrijpbaar. Want hoe houdt u bij welke nieuwe technologie wordt uitgebracht? Zelfs met het internet kan u moeilijk weten dat zelfs een palletmover nu geautomatiseerd kan worden. Bent u iemand die merkt dat uw bedrijf niet bij de tijd is? Lees dit artikel, ik help u graag.

Nieuwe medewerkers of nieuwe systemen?

Veel bedrijven denken gelijk: Weg met het oud, in met het nieuw. Helaas beginnen ze vaak met het verkeerde, het vervangen van medewerkers. Hoewel nieuwe blikken altijd handig zijn, kan het zo zijn dat zij het moeilijk vinden om met uw oude technologie of methodieken te werken. Hierdoor is een nieuw systeem het eerste waar u op moet focussen. Weg met het handmatig besturen van een palletmover, en in met een automatische palletmover die bijvoorbeeld AGV gebruikt. Pas dan kan u nieuwe medewerkers inbrengen, zo hoeft u de oude systemen niet steeds op een nieuwe manier uit te leggen.

Zoek de obstakels binnen het bedrijf

Vervangen is een stap om uw bedrijf te vernieuwen, maar wist u dat obstakels onzichtbaar kunnen zijn? Het is altijd mogelijk dat de reden voor het mislukken van vernieuwing niet door een verouderd systeem of een verouderd team komt, maar doordat er simpelweg niet de juiste materialen of methoden worden gebruikt. Daardoor raad ik aan: Ga met het team zitten, gebruik nieuwe bronnen voor informatie, informeer iedereen en zo is de kans groter dat uw bedrijf weer up-to-date wordt! Misschien heeft u dan opeens geen vervanging meer nodig, en kan u weer jaren vooruit op basis van nieuwe mindsets.