Klaar voor de wintersport?

Voor velen ervaren wintersporters is het inpakken van de spullen een enorme nachtmerrie. Als men op wintersport gaat moet je namelijk een enorme hoop spullen meenemen: veel dikke kleding, ski accessoires zoals bijvoorbeeld een bril, en natuurlijk de ski’s of snowboards. Niet alleen is het een behoorlijke klus om dat allemaal in je auto gepropt te krijgen, het is ook vrij belangrijk dat je niks vergeet: een koffer met warme truien die je per ongeluk op zolder laat staan kan er voor zorgen dat je (letterlijk) van een koude kermis thuiskomt.

Paklijsten of improviseren

Het kan dus enorm handig zijn om van te voren een paklijsten te maken, om er zeker van te zijn dat er niks belangrijks vergeten wordt. Zorg dat je dit niet een dag van te voren doet, maar wat langer, zodat je goed kan nadenken over wat er allemaal mee moet. Voor sommige mensen is het een gewoonte om als ze terugkomen van vakantie op te schrijven wat ze allemaal uitladen (en wat ze allemaal dit jaar vergeten waren), zodat ze dat lijstje volgend jaar kunnen gebruiken als paklijst. Anderen improviseren liever en zien later wel of ze wat vergeten zijn.

Toch wat vergeten?

Maar, zelfs de meest zorgvuldige mensen met drievoudige pak lijstjes zal het ongetwijfeld gebeuren dat ze alsnog wat vergeten. Wees gerust: zolang je de belangrijkste zaken zoals paspoorten en contanten maar bij je hebt zal er waarschijnlijk niks aan de hand zijn. Je gaat immers (hopelijk) niet skiën in the middle of nowhere: de kans is groot dat je die vergeten fles shampoo ook gewoon bij de lokale supermarkt kan kopen (of iets wat er op lijkt). Hetzelfde geldt voor accessoires als snowboard bindingen: de kans is groot dat je deze gewoon bij de lokale verhuur tegen een zacht prijsje kan huren. En je moet wel behoorlijk klunzig zijn om de skis of snowboards zelf te vergeten.