Geen lange rijen om te wachten

vog online aanvragen

Een vog online aanvragen behoed je ervoor dat je uren aan het wachten bij de gemeente om het formulier aan te vragen. Wanneer je het ook doet, op internet kun je het formulier 24 uur per dag aanvragen, of het nu weekend is of op zondag het is mogelijk. Wanneer je de aanvraag hebt gedaan hoef je alleen maar te wachten tot de uitslag per post naar je huis wordt gestuurd, wordt de vog niet toegewezen dan krijg je daarvan binnen acht weken een schriftelijke verklaring. Hier kun je tegen in beroep gaan binnen zes weken.

Wanneer je geen strafbare feiten hebt gepleegd hoef je geen zorgen te hebben over een vog online aanvragen. De verklaring zal dan altijd worden toegewezen, ook als je wel een feit hebt gepleegd kun je nog een verklaring omtrent je gedrag krijgen, dit is afhankelijk van de combinatie met het feit en de functie waarvoor je gaat solliciteren. Niet ieder feit wordt meegerekend voor iedere functie, meer informatie hierover kun je vragen bij de dienst Justis.

vog online aanvragen

Hoe werkt de dienst Justis?

Wanneer je een aanvraag hebt gedaan worden je gegevens opgestuurd naar de dienst Justis, zij zijn de enige autoriteit die bevoegd is om je te screenen. In veel gevallen wordt 4 of 5 jaar teruggekeken of je binnen die tijd een strafbaar feit hebt gepleegd, is dit het geval dan wordt er verder terug gekeken. Ben je jonger dan 23 jaar dan wordt er maar twee jaar teruggekeken. Er is een uitzondering op de regel, dat is een zedendelict, hierbij wordt altijd alles teruggekeken hoe lang ook.