Een brandwerende kluis voorkomt verlies van dierbare spullen

brandwerend kluis

Gaat het nu om belangrijke persoonlijke documenten, erfstukken of geld, het beschermen hiervan is uiterst belangrijk. Omdat dit soort stukken bijna onvervangbaar zijn. Het risico op branduitbraak of diefstal is geen prettige gedachte. Het is beter dit soort stukken veilig te stellen. Investeren in een brandwerende kluis heeft daarom zijn voordelen. Het beste aan zo’n kluis is dat we er kostbare artikelen in kunnen opbergen.

brandwerend kluis

Dingen die moeilijk te vervangen zijn of in sommige gevallen onvervangbaar. Inbrekers gaan snel te werk, dat betekent de spullen die voor het oprapen liggen zullen als eerste meegenomen worden. Een kluis daarentegen kost teveel tijd, werk en heeft dus een afremmende werking op het inbrekers gilde.

brandwerend kluis

Koester de belangrijkste spullen en laat ze niet in rook opgaan.

In een oogwenk kan door een brand belangrijke spullen vernietigd worden. Paspoorten, documenten of een leven lang aan herinneringen in de vorm van bijvoorbeeld foto’s, zowel digitaal of papier door de hitte verslonden. Terwijl dit makkelijk voorkomen had kunnen worden door het hebben van een brandwerende kluis.

Standaard modellen behoeden kostbaarheden tegen intense hitte en rookschade, oplopend tot wel 120 minuten, dit naar gelang het model. Het hebben van een kluis geeft een geruststelling te weten dat de spullen veilig opgeborgen liggen. De spullen achter slot en grendel, zorgen voor een minder beklemmend gevoel als er niemand thuis is. Geen zorgen meer over diefstal, geeft een veilig gevoel.