Coachend leiderschap opleiding: wat is het?

Leidinggeven over personeel is voor veel mensen erg lastig, zelfs als ze hier al lang mee te maken hebben. Sommige managers bezwijken onder de druk en weten niet hoe ze het beste kunnen leidinggeven. Veel organisaties stappen daarom over op coachend leiderschap, omdat dit veel voordelen met zich meebrengt. Mensen vinden hun werk vaak een stuk fijner wanneer ze zich gewaardeerd voelen. De meeste werknemers willen ook gecoacht worden en hiervoor is coachend leiderschap perfect. Met een coachend leiderschap opleiding zorg je ervoor dat een medewerker zich gesteund voelt. 

Een goede leider kan naast het plannen en organiseren van het werk ook inspireren, motiveren en verbinden. Coachend leidinggeven is dus heel erg handig en kan veel voordelen met zich meebrengen voor jouw onderneming. Toch is het moeilijk als je hier helemaal geen ervaring mee hebt, maar met een coachend leiderschap opleiding moet dit helemaal goed komen.

Een coachend leiderschap opleiding is perfect voor het leren van alle vaardigheden. Met deze vaardigheden wordt het coachend leidinggeven een stuk makkelijker en dat is natuurlijk wat je wilt. Wil jij weten wat je allemaal leert tijdens deze opleiding? In dit artikel vertellen we van alles over de opleiding, zodat jij ermee aan de slag kunt gaan.

Coachend leiderschap opleiding: wat leer je allemaal?

Als je een coachend leiderschap opleiding wilt volgen, is het natuurlijk wel handig om te weten wat je allemaal leert. Een opleiding is natuurlijk niet gratis en daarom wil je ook meer weten van de resultaten. Je brengt ten eerste je rol als coachend leidinggevende naar een hoger niveau, dit doe je door je vaardigheden te verbeteren. Daarnaast heb je meer inzicht in je eigen coachingsvaardigheden en natuurlijk je stijl. Ook bouw je meer weerstand op om effectief met belemmeringen om te gaan. Dit is heel handig, omdat het soms ook kan tegenzitten en hier moet je tegen kunnen. 

De coachend leiderschap opleiding is bedoeld voor managers, leidinggevende, ondernemers en projectleiders. Voor al deze mensen is het van groot belang dat ze op coachend gebied ook een stuk beter willen worden. Als je jezelf opgeeft voor de coachend leiderschap opleiding, wordt er ook een intake gesprek gevolgd. Bij dit gesprek wordt er gekeken of deze opleiding ook daadwerkelijk bij je past. 

Kosten

De kosten van een coachend leiderschap opleiding zijn natuurlijk niet gratis en deze liggen afhankelijk van de aanbieder tussen de 1500 en 3000 euro. Gelukkig heeft de overheid het STAP-budget in leven geroepen om mensen te stimuleren om te studeren. Dit budget kun je gebruiken om een deel van de opleiding te betalen, maar dit is niet altijd mogelijk. Er worden namelijk eisen gesteld voor het aanvragen van een STAP-budget. Kijk daarom goed op het internet of je ervoor in aanmerking komt. Daarnaast zijn er ook vaak mogelijkheden vanuit je werkgever en kan het zijn dat de hele opleiding vergoed wordt. Voor de werkgever kunnen er namelijk veel voordelen aan verbonden zitten en deze ziet het vaak dan meer als een investering in de onderneming. Wordt een leiderschaps expert en kies ook direct voor de effectief leiderschap training!