Als IT programmeur op zoek naar ander werk

Afwisseling of een ander project

Een IT programmeur is een heel gewild beroep. Wanneer jij uitblinkt in je vak is het dan ook prettig om afwisseling te hebben in je werkzaamheden. Als je wordt ingehuurd door een bedrijf is dat immers doorgaans op projectbasis. Een project heeft vaak een bepaalde tijd, en na die tijd moet je weer een andere klus hebben wil je continu inkomsten hebben. Voor iedereen die goed is in zijn vak en die aan de slag wil blijven is het een idee om te kijken bij een vacaturebank.

Jouw ervaring is van onschatbare waarde

In jouw vakgebied leer je dagelijks weer nieuwe zaken bij. Die ervaring doe je op door de loop der jaren, en vooral wanneer je voor meerdere opdrachtgevers hebt gewerkt heb je een schat aan ervaring. Die ervaring is van een onschatbare waarde. Die waarde is er niet alleen voor jou, maar ook voor andere opdrachtgevers die een IT specialist in dienst willen gaan nemen. Het is dan ook een prima idee om daar gebruik van te maken. Wanneer je klaar bent voor een volgende carrière stap moet je jouw ervaring op een rij zetten. Dat kan je alleen doen in een CV, maar je kan er ook een intercedent voor raadplegen. Veel vacaturebanken hebben intercedenten in dienst die jou helpen om jouw vaardigheden in kaart te brengen. Het zorgt ervoor dat je straks een betere match hebt bij een nieuwe opdrachtgever.
Soms is bijscholen noodzakelijk
Wanneer je als programmeur al langere tijd voor één bepaalde opdrachtgever hebt gewerkt zal jouw ervaring niet zo heel uitgebreid zijn. In dat geval kan het noodzakelijk zijn dat jij je laat bijscholen Dat bijscholen kan op een paar manieren gebeuren: je gaat naar een opleidingsinstituut, of je leert de nieuwe vaardigheden op de werkplek bij de nieuwe opdrachtgever. In beide gevallen wordt er gekeken naar jouw eerdere vaardigheden en naar je opleidingsniveau. Aan de hand hiervan wordt een opleidingstraject opgesteld waardoor jij bij een andere opdrachtgever aan de slag kan gaan. Zo’n bijscholing kost natuurlijk tijd, ook privé tijd, maar het levert je flink wat op. Jouw mogelijkheden op de arbeidsmarkt worden vergroot.
Weet wat jouw specialiteiten zijn
Ben je programmeur, dan heb je een brede opleiding maar een paar specialiteiten. Denk bijvoorbeeld aan het programmeren in één taal of in meerdere talen. Daarnaast kan je ook denken aan het analyseren van gegevens bij een bedrijf. Ben jij juist eerder goed in het ontwikkelen van databases en websites, dan kan je daar een specifieke opdracht in zoeken. Ben jij een multi-talent, dan kan je daar nog het handigste gebruik van maken. Een opdrachtgever die op zoek is naar iemand met ervaring en de bereidheid om te groeien in een functie is in dat geval de meest uitgelezen gelegenheid voor jou. Je hebt de mogelijkheid om jouw horizon te verbreden, en daarnaast raak je bijgeschoold in de nieuwste technieken.