5 tips voor als je op zoek bent naar een cursus communicatieve vaardigheden

cursus communicatieve vaardigheden

Communicatieve vaardigheden zijn tegenwoordig onmisbaar. Zeker als je in een werkomgeving zit waar je veel contact hebt met mensen. Maar wat als je enige hinder ondervindt in het communiceren? Gelukkig kun je een cursus communicatieve vaardigheden volgen. In deze blogpost geven we vijf tips om een goede cursus te vinden, zodat ook jij deze waardevolle vaardigheden kunt ontwikkelen.

Bepaal je specifieke doelstellingen

Het is belangrijk om te weten welke specifieke doelen je wilt bereiken met het volgen van de cursus communicatieve vaardigheden. Wil je bijvoorbeeld je presentatievaardigheden verbeteren of meer effectieve gesprekstechnieken leren? Door je doelen te bepalen, kun je gerichter zoeken naar een goede cursus.

Doe research

Wanneer je weet wat je doelstellingen zijn, is het tijd om op zoek te gaan naar een goede cursus. Doe hierbij vooral research online en lees ervaringen van anderen die de cursus hebben gevolgd. Zo krijg je alvast een idee van wat je kunt verwachten en of de cursus aansluit bij jouw leerbehoeften.

Check of de cursus praktijkgericht is

Om communicatieve vaardigheden te ontwikkelen, is het belangrijk om de opgedane kennis ook daadwerkelijk in de praktijk te oefenen. Check daarom of de cursus die jij op het oog hebt praktijkgericht is en of er voldoende gelegenheid is om te oefenen met de (mede)cursisten.

Let op de duur van de cursus

Sommige cursussen duren maar een dag, andere meerdere dagen of zelfs weken. Bedenk van tevoren hoelang jij nodig denkt te hebben om je beoogde doelen te behalen en stem hier de duur van de cursus op af. Hou er daarnaast rekening mee dat sommige werkgevers hun medewerkers mogelijk de gelegenheid bieden om de cursus onder werktijd te volgen.

cursus communicatieve vaardigheden

Vraag om advies

Soms kan het voor anderen duidelijk zijn welke cursus het beste aansluit bij jouw leerbehoeften. Vraag daarom ook eens advies aan vrienden of collega’s en wellicht wijzen zij je op een cursus die je zelf nooit had gevonden.

Samenvattend

Het volgen van een cursus communicatieve vaardigheden is een goede manier om je persoonlijke en professionele ontwikkeling te stimuleren. Door onze 5 tips te volgen, vind je hopelijk snel een geschikte cursus die helemaal aansluit bij jouw leerbehoeften. Zo kun jij je communicatieve vaardigheden ontwikkelen en succesvoller communiceren in het dagelijkse leven.

Bron: Learnit